Bygherren for Spejdergrunden i Værløse har konstateret, at der ikke er stor efterspørgsel på erhvervslejemål, men behov for boliger, der ligger tæt på stationen.

Lokalplanen for Spejdergrunden i Værløse giver mulighed for at der kan etableres en bebyggelse med et samlet etageareal på 2.700 kvm og i op til 3 etager. Bygherren har dog konstateret, at der ikke er stor efterspørgsel på erhvervslejemål, men behov for boliger, der ligger tæt på stationen.

Derfor ønsker de boliger i stedet for erhverv på 1. sal. Udvalg for Byudvikling og Bolig besluttede den 6. juni, at forvaltningen kan gå i gang med at udarbejde et forslag til tillæg til lokalplanen (PDF), der muliggør boliger på 1. sal.

- Vi oplever flere steder i kommunen, at udlejere har vanskeligt ved at udleje erhvervslejemål på første sal og har gentagne gange diskuteret problemstillingen i udvalget. På foranledning af bygherre har vi nikket til at få lavet et lokalplanstillæg, der tillader flere boliger. Jeg glæder mig over, at der er fremdrift i projektet og håber til sin tid, at forslaget vil blive vel modtaget, siger Egil F. Hulgaard, formand for Udvalg for byudvikling og bolig.

Bygherren ønsker fortsat, at stueetagen bruges til erhverv, men ønsker boliger i både 1. og 2. sal i det planlagte byggeri. Boliger i 1. sal i stedet for erhvervslokaler vil betyde, at der skal etableres færre parkeringspladser i forbindelse med byggeriet. Lokalplantillægget vil derfor indeholde flere friarealer til for eksempel græs end hidtil planlagt.

Lokalplantillægget sendes  sandsynligvis i høring i løbet af efteråret 2019.


Relaterede konferencer

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Den nye Planlov KURSUS

Boligudvikling i Jylland

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Boligudvikling i København frem til 2030