Betolar er en finsk virksomhed, der arbejder med materialeteknologi og som tilbyder løsninger til bæredygtig beton med lav CO2-udledning.

Det finske selskab for materialeteknologi Betolar og den danske betonproducent IBF starter et samarbejde om at lancere betonprodukter med lav CO2-udledning. IBF's mål er at ændre til en produktion med betydeligt lavere CO2-aftryk fra betonprodukterne. De nye produkter forventes at blive lanceret næste år. Den danske betonindustri har som mål at reducere CO2-udledningen med 50 procent inden 2030.

- Vi har udviklet en Geoprime®-løsning, der muliggør en gnidningsløs overgang til lavemissionsproduktion til betonindustrien ved at erstatte cement med restprodukter. Med Geoprime® kan vi hjælpe IBF med at nå sine ambitiøse mål for cirkularitet og CO2-reduktion, siger Janne Rauramo, Betolars chef for det europæiske marked.

Udvikling og investering i rækkehuse. Konferencen afholdes den 5. april 2022.

- IBF er blandt de største spillere på det danske marked, og dette er en interessant mulighed for Betolar, siger Janne Rauramo.

Betolar og IBF har udført de indledende undersøgelser for at sikre betonprodukternes styrke og holdbarhed. De væsentlige produktgrupper omfatter belægninger og tagsten, som begge har en meget stor efterspørgsel i Danmark. Løsningen finder også anvendelse i andre tørstøbte produkter såsom rør og infrastrukturprodukter.

Bygningskortlægning forud for renovering og nedrivning. Kurset afholdes den 16. november 2021.

- Vi er meget begejstrede for samarbejdet med Betolar, og vi ser frem til at udvide samarbejdet til andre anvendelsesområder, herunder vådstøbte produkter, siger Bent Bredland Bendtzen, IBF's salgschef. IBF producerer næsten alle typer betonprodukter, herunder fabriksbeton og betonelementer.

Produktionen er planlagt til at starte i dette efterår og med det primære marked i Danmark.

Syn og skøn - konfliktløsning ved byggeprojekter. Kurset afholdes den 19. januar 2022.

- Byggeri kræver mange betonprodukter. Byer har deres egne mål for at minimere CO2-aftrykket. Cementfrie betonprodukter hjælper vores kunder med at nå deres mål. Betonprodukter med lavt CO2-aftryk vil blive den nye standard, vurderer Bendtzen.

IBF er medlem af Danske Beton, som også har et mål om at reducere CO2-udledningen med 50 procent inden 2030.


Relaterede konferencer

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Boligudvikling i Jylland

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Den nye Planlov KURSUS