Frem til 2008 holdt FB Gruppen sig til mindre boligprojekter, men da finanskrisen ramte, var det svært at skaffe finansiering til projekterne. Det tvang selskabet til at tænke i større projekter for at få finansiering fra pensionskasserne.

Fra 2003 og de næste 5 år holdt FB Gruppen sig til mindre boligprojekter med 10-20 lejligheder, men finanskrisen fik selskabet til at tænke i større projekter. Det fortæller administrerende direktør i FB Gruppen, Hans-Bo Hyldig til Berlingske Business.

- Det var faktisk lidt af nød, at vi voksede. Vi havde svært ved at få finansieret vores mindre boligprojekter hos bankerne, og så kom vi i kontakt med pensionskasserne, siger han til avisen.

FB Gruppen undlod at opkøbe jord i 2006-2007 og slap derfor også helskindet ud af finanskrisen. Samtidig undgår FB Gruppen de store, åbne budrunder.

NB! Alternativt boligbyggeri. Konferencen afholdes d. 21. oktober 2015.

- Med budrunder kan priserne let blive presset op; vi vil helst drøfte tingene over bordet. Forretningen gør vi i indkøbet, altså når vi køber jorden og indgår aftale med håndværkerne. Salgsprisen er i høj grad styret af markedet, siger Hans-Bo Hyldig.

Han oplyser videre til avisen, at FB Gruppen er ved at købe jord til 8.000 kvm rækkehuse i Køge. Selskabet har netop overdraget de 58 lejligheder i Bryggeblomsten på Islands Brygge til PKA Pension og forbereder byggeri for 400 millioner kr. på Grønttorvet i Valby.


Relaterede konferencer

Ungdomsboliger på et modent marked

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Boligudvikling i Jylland

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS