Ballerup Kommune og FB Gruppen har indgået en aftale om i fællesskab at udvikle området ved Baltorp-plænen, hvor der skal bygges 250-300 boliger.

Ballerup Kommune vil udvikle arealerne ved Baltorp-plænen til et attraktivt bolig- og uddannelsesområde og har nu indgået aftale med FB Gruppen om i fællesskab at udvikle området.

"Næste skridt i aftalen er, at Ballerup Kommune og FB Gruppen i fællesskab udarbejder et såkaldt disponeringsforslag for området. Forslaget vil blandt andet indeholde en skitse til placering af nye boliger på Baltorp-plænen, hvor der også vil indgå en skitse til, hvordan de nuværende uddannelsesinstitutioner og kulturfaciliteter kan spille sammen med de nye boliger", skriver Ballerup Kommune.

Albertslund - Store projekter - 17.000 nye borgere. Konferencen afholdes d. 12. november 2020.

"Som en del af den fremtidige udvikling af Baltorp-plænen vil en 'klimapark' i området også indgå i planerne. Parken vil være et grønt strøg, som forbinder stationen og Ballerup Centret med Baltoppen LIVE, og som kan være med til at skabe en ny bypark i Ballerup Bymidte. Grundidéen med klimaparken er, at den samtidig kan håndtere de stigende regnvejrsmængder i årene frem", skirver kommunen videre.

Kommunen forventer, at der vil være et lokalplanforslag klar til borgerhøring i starten af 2021.

Ifølge Ballerup Bladet forventer Hans Bo Hyldig, direktør i FB Gruppen, at der kan bygges 250-300 boliger, og han ser gerne, at der bliver plads til andelsboliger.

- Vi bygger i etaper, men når først vi går i gang, skal det gå relativt hurtigt, for folk flytter ind og de skal ikke bo på en byggeplads for længe. Vi regner med at kunne gå i gang om cirka 2 år, men vi skal lige igennem de demokratiske processer, siger Hans Bo Hyldig til Ballerup Bladet.

Udgangspunktet for forkøbsretten og drøftelserne med FB Gruppen er minimum på 30.000 kvm, fremgår det af referatet fra et møde i Økonomiudvalget den 21. januar 2020.


Relaterede konferencer

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Ungdomsboliger på et modent marked

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter