Ledigheden for kontorlokaler er faldet støt de seneste 2 kvartaler, og kontorledigheden var i starten af april 2016 på 8,4 procent på landsplan. Det er 1 procentpoint lavere end for 1 år siden og 0,4 procentpoint under niveauet ved årets begyndelse.

Antallet af ledige kvm kontor er faldet de seneste 3 kvartaler. Kontormarkedets vending kommer efter flere års stilstand. Udviklingen skyldes stigende beskæftigelse og lav byggeaktivitet. Men stadig er der betydeligt flere ledige kvm end før krisen. Det viser Oline-ED Statistikken fra Dansk Ejendomsmæglerforening.

NB! Moms og skat for byg og ejendom - nye regler og afgørelser. Seminaret afholdes d. 22. juni 2016.

Den 1. april 2016 var der i alt 2.005.000 ledige kontor-kvm på landsplan, hvilket var 221.700 færre kontor-kvm end for 1 år siden. Øget beskæftigelse og få nybyggerier forklarer ifølge senioranalytiker Mads Lindegaard fra Dansk Ejendomsmæglerforening vendingen.

- Efter flere års stilstand på kontormarkedet har vi nu set fald i ledigheden af kontorer 3 kvartaler i træk, og markedet synes vendt med en bedre balance mellem udbud og efterspørgsel. Der er dog fortsat mange ledige kvm og langt ned til niveauet i 00’erne fra før finanskrisen, siger Mads Lindegaard.

NB! Erhvervslejeloven - den nyeste udvikling. Seminaret afholdes d. 25. august 2016.

For 10 år siden, den 1. april 2006, var der 1 million ledige kvm kontor, svarende til en ledighed på 4,7 procent. Her - 10 år efter - er der 1 million flere ledige kvm.

I 4 ud af 5 regioner er kontorledigheden faldet siden april 2015. De største fald ses i Region Syddanmark med 2 procentpoint og i Region Midtjylland med 1,5 procentpoint. Region Hovedstaden og Region Sjælland har oplevet fald på henholdsvis 0,7 og 0,5 procentpoint. I Region Nordjylland er kontorledigheden det seneste år steget marginalt med 0,1 procentpoint.

NB! Jylland: Erhvervslejeloven - den nye udvikling. Seminaret afholdes d. 26. maj 2016.

- At kontorledigheden er faldet i 4 ud af 5 regioner over året viser, at vendingen på kontormarkedet er bredt funderet. Faldet afspejler, at beskæftigelsen er steget lidt de senere år og med udsigt til fortsat stigende beskæftigelse og lav byggeaktivitet, må det forventes, at udviklingen med stadig færre ledige kontorlokaler vil fortsætte den kommende tid, siger Mads Lindegaard.

I årets første kvartal er antallet af ledige kvadratmeter lager- og produktionslokaler fortsat den gunstige udvikling, som er set her siden 2012. Faldet i 1. kvartal 2016 er på 0,1 procentpoint, så ledigheden for lager- og produktionslokaler nu er på 2,9 procent. På et år er ledigheden faldet med 0,4 procentpoint, og der er på landsplan nu 2.998.100 ledige kvadratmeter lager- og produktionslokaler.


Relaterede konferencer

Ny udbudslov KURSUS

Ungdomsboliger på et modent marked

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Fremtidens betonbyggeri

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning