Exners butiksarkade på Bruuns Bro i Aarhus er tegnet af Exners tegnestue og opført af Steen Mengel i 2003. En chokeret Steen Mengel har netop modtaget beskeden om, at butiksarkaden risikerer at blive eksproprieret for at gøre plads til Eldrevne tog på Aarhus H.

Som en del af togfonden er der afsat 500 millioner kr. til en løsning, der skal gøre det muligt for eldrevne tog kan køre ind til Aarhus H. Banedanmark har flere løsningsmuligheder i spil, og i 2017 afgøres, hvilken løsning der realiseres.

En af mulighederne er at ekspropriere og nedrive Exners butiksarkade på Bruuns Bro. Det har Banedanmark ifølge Århus Stiftstidende netop meddelt den lokale bygherre og ejendomsinvestor Steen Mengel, som ærgrer sig.

NB! Aarhus havn: Byudvikling for 2 milliarder. Konferencen afholdes d. 23. november 2016.

- Arkaden er arkitektur af en kaliber, så det formentlig en dag ville blive fredet. Måske man skulle indlede en fredningssag nu, siger han til avisen.

Problematikken består i, at Banedanmark skal skaffe 0,5 meter ekstra i højden fra skinnerne og op til undersiden af Bruuns Bro og lidt mere under banegårdens vandrehal for at gøre plads til køreledningerne, som skal muliggøre eldrevne tog.


Relaterede konferencer

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Fremtidens betonbyggeri

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Boligudvikling i Jylland

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS