Køge Kommune renoverer Vemmedrupskolen og skaber nye moderne læringsmiljøer for 75 millioner kr. Nu er entreprenøren fundet.

Efter et EU-udbud har Køge Kommune nu fundet den entreprenør, der skal stå for den omfattende renovering af Vemmedrupskolen. Første spadestik bliver taget 9. oktober 2020.

- Det bliver virksomheden Elindco A/S, der skal stå for byggeriet. Det er en erfaren og professionel aktør, som vi tidligere har haft et godt samarbejde med. Så jeg ser frem til, at de sammen med vores rådgivere Kant Arkitekter får skabt en rigtig god og moderne skolebygning, siger formand for Teknik- og Ejendomsudvalget, Erik Swiatek.

Renoveringen, der blev vedtaget på baggrund af omfattende skader fra skimmelsvamp, er så omfattende, at det reelt vil opfattes som en ny skole med nye lokaler, nye ovenlysvinduer, akustikdæmpende lofter og en faglig sammenhæng omkring lokalernes placering. Blandt andet bliver SFO’en placeret i hjertet af skolen således, at lokalerne kan udnyttes endnu bedre i både skole- og SFO-tid.

Energirenovering af ejendomme: Krav, udførelse, besparelser, leje-regulering. Kurset afholdes den 24. november 2020.

Projektets størrelse betyder, at et EU-udbud har været påkrævet.

-Det kan være svært at forstå, at det har taget så lang tid, men udbudsregler og EU-lovgivning er ret tidskrævende. Nu kan vi starte den længe ventede proces, hvor vi renoverer og samtidig giver bygningen et pædagogisk løft. Selve ruminddelingen og indretningen bliver helt ny og i tråd med, hvad en moderne skole har brug for. Det glæder jeg mig til at følge med i, siger formand for Skoleudvalget, Mads Andersen.

Skolen forventes at kunne slå dørene op efter efterårsferien 2021. Der er afsat 75 millioner kr. til selve skimmelrenoveringen samt 11,4 millioner kr. til leje af pavillonskolen, forbrug på pavillonskolen samt retablering og afrigning af pavillonskolen efter indflytning.

Vemmedrupskolen blev i efteråret 2017 lukket på grund af omfattende problemer med skimmelsvamp. I sommeren 2019 vandt Kant Arkitekter og Orbicon Ingeniører rådgiverudbuddet i forbindelse med skimmelrenoveringen.


Relaterede konferencer

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Den nye Planlov KURSUS

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS