Der er asbesttage på op mod hver 3. danske bygning, og de bør ifølge eksperter udskiftes, som man gør i Holland. Tagene bliver farligere med alderen, lyder det.

Ifølge DR.dk er man i Holland i gang med at fjerne alle tage med asbest. Det blev forbudt at producere asbesttage i 1986, så selv de nyeste af slagsen er mere end 30 år gamle, skriver DR.dk.

NB! Tagboliger og altaner i eksisterende ejendomme - planlægning og løsninger. Konferencen afholdes d. 5. september 2019.

- De ældre tage frigiver flere fibre, som tiden går, og de tage, som holder sig tætte og ikke af andre årsager bliver skiftet, vil i nogen grad være en tikkende bombe under folkesundheden, som bliver værre og værre, siger Lars Gunnarsen, der er professor ved Statens Byggeforskningsinstitut, til DR.dk.

I Holland er man på vej med lovgivning, der indebærer, at alle asbesttage skal være fjernet senest i 2024. Det vurderes, at der er 120 millioner kvm asbesttage i Holland, og at det vil koste 6,5 milliarder kr. at fjerne dem alle. En tilskudsordning på 560 millioner kr., er i den forbindelse allerede brugt op.


Relaterede konferencer

Køge: det store byggeboom frem til 2032

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Den nye Planlov KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Ny udbudslov KURSUS

Ungdomsboliger på et modent marked

Boligudvikling i København frem til 2030

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter