På det danske lejemarked flyder det over med forkerte udarbejdede lejekontrakter og huslejenævnssager. Hver eneste gang en udlejer downloader standard formularen A9 gratis på nettet, sker der en fejl i udfyldelsen af et eller flere felter. Sådan lyder meldingen fra en ekspert i lejekontrakter.

Ifølge direktør hos Lejekontrakt Eksperten, Rasmus Brohl, er over 90 procent af alle lejekontrakter er ugyldige, fordi de er udfyldt forkert. Udlejere risikerer derfor i stor stil at blive slæbt i huslejenævnet.

NB! Jylland: Lejeloven - nye ændringer og løsninger. Seminaret afholdes d. 8. november 2016.

Rasmus Brohl påpeger, at mange udllejere er i den tro, at den formular, som det tidligere Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter sendte ud i 2015, sikrer udlejer godt nok. Det er dog ikke nok til at sikre udlejers rettigheder, da lejeloven i højere grad tilgodeser lejers rettigheder.

Problemet er ifølge Rasmus Brohl, at lejeloven er uigennemsigtig, og hvis udlejer ikke passer på, så risikerer de at stå med en lejekontrakt, der er ugyldig. Han påpeger, at en del lejere ikke respekterer den aftale, som de har skrevet under på, da de ved, at der altid er hjælp at hente i huslejenævnet.

NB! Lejeloven - de nye ændringer og løsninger. Seminaret afholdes d. 24. november 2016.

- Jeg ser det som ekstremt foruroligende, at så mange lejere vil gå rettens vej på en aftale, de selv har underskrevet. Det en kedelig holdning. Hvor er vores dyder og manér? I min optik gør lejeloven ufrivilligt borgere til tyve, og det er fuldstændig uacceptabelt, siger Rasmus Brohl.

Han opfordrer til at lejekontrakter udfærdiges korrekt første gang, i stedet for at stole på lejelovens sikkerhedsnet for lejere. På den måde er både udlejer og lejer sikret, at de fra starten af kan stole på hinanden og den aftale, de har indgået.


Relaterede konferencer

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Ungdomsboliger på et modent marked

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Boligudvikling i København frem til 2030

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.