I hvert fald når man måler på, hvor lang tid det tager at sælge en lejlighed. Med en gennemsnitlig salgstid på bare 40 dage sælges en lejlighed i Aalborg hurtigere end nogen anden boligtype, noget andet sted i Danmark. Dermed har dette nordjyske boligmarked overhalet det københavnske marked for ejerlejligheder, der ellers anses for at være det varmeste område i landet.

Ser man på de øvrige forhold man kan bruge til at bedømme temperaturen på et givent boligmarked, bekræfter disse billedet af Aalborgs ejerlejligheder som Danmarks hotteste. Priserne er steget 9 procent de seneste 12 måneder, og der gives i snit kun 1 procent i afslag på prisen, hvilket også er blandt de absolut laveste afslagsprocenter.

Ejendomsmægler Kåre Schmølker fra EDC Danebo i Aalborg fortæller, at der er meget få ejerlejligheder til salg i den gamle boligmasse.

- En flot istandsat og centralt beliggende lejlighed er klart den mest attraktive vare at have på hylden. Seneste eksempel på en sådan lejlighed annoncerede jeg på nettet efter aftensmaden og i løbet af aftenen ringede, sms’ede og mailede kunder til mig. Jeg bookede 4 fremvisninger til næste morgen og 3 ud af disse 4 ville købe lejligheden. Lejligheden blev solgt over prisen cirka 24 timer efter at jeg lagde den på nettet, fortæller han.

Kåre Schmølker oplyser endvidere, at der også er stor efterspørgsel på forældrekøbsegnede lejligheder.

- De unge og deres forældre går efter 2- og 3-værelsers lejligheder. Lejligheden skal helst være nogenlunde klar til indflytning, og når den unge er en pige, går forældrene efter en lejlighed på 1. sal eller højere, siger Kåre Schmølker.

Antallet af studerende på Aalborg Universitet er fordoblet over en 10-årig periode, hvilket svarer til 1.000 flere studerende hvert år. Disse mange nye studerende lægger naturligvis i lighed med i resten af landets studiebyer et pres på boligmarkedet.

Selvom ejerlejlighedsmarkedet i Aalborg er en aktuel succeshistorie, er der dog stadig langt til priserne i landets største byer. Således handles lejlighederne i Aalborg til priser omkring 19.500 kr. per kvm.. I Aarhus skal man af med 31.000 kr. per kvm., mens man i København må ryste op med 38.000 kr. for en kvm lejlighed. Allerdyrest er lejlighederne på Frederiksberg, hvor kvm-prisen er over 43.000 kr.


Relaterede konferencer

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Den nye Planlov KURSUS

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Ungdomsboliger på et modent marked

Fremtidens betonbyggeri

Boligudvikling i København frem til 2030

Aalborgs massive udviklingsprojekter

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS