Tue Askeland, der gennem mange år har været advokat for ejendomsspekulanten Kenneth Schwartz Thomsen, skal betale 17,5 millioner kr. i erstatning for ikke at råbe op om sin klients ulovlige selvfinansiering.

I årene op til finanskrisen købte Kenneth Schwartz Thomsen en række dyre ejendomme uden at tage pungen op ad lommen. I enkelte tilfælde modtog han tværtimod penge for at købe dem.

I en nyligt afsagt dom slår Østre Landsret fast, at ejendomsspekulantens advokat, Tue Askeland, burde have gjort opmærksom på den ulovlige praksis. Derfor skal advokaten nu betale en erstatning på 17,5 millioner kr. Det skriver Jyllands-Posten.

Kenneth Schwartz Thomsen købte et ejendomsselskab og finansierede købet ved at optage lån i det overtagne selskab, hvilket Tue Askeland ifølge dommen skulle have reageret på.

NB! Ansvarsforhold og overtagelsesaftaler ved køb af fast ejendom. Seminaret afholdes d. 5. februar 2015.

- Jeg var Kenneths advokat. Men fordi man har en stor kunde, er det ikke ensbetydende med, at man har indsigt i, hvad der står på dennes konti, og hvilke transaktioner der bliver gennemført, siger Tue Askeland til Jyllands-Posten.

I dommen lægges der vægt på, at Tue Askeland havde udfærdiget udkastet til købsaftalen, ligesom han havde deltaget i et møde med Roskilde Bank efter handlen. Købet foregik igennem et tomt selskab uden frie midler. I dommerens øjne havde selskabet fået stillet en foreløbig kredit til rådighed i Roskilde Bank.

NB! Moms ved køb og salg af fast ejendom og byggegrunde. Seminaret afholdes d. 28. april 2015.

Samtidig blev der tinglyst nye pantebreve for så store beløb i det overtagne ejendomsselskab, at det kunne indfri den overtagne gæld og betale det foreløbige lån uden sikkerhed i Kenneth Schwartz Thomsens selskab.

Tue Askeland fortæller til avisen, at det var Roskilde Bank, der stod bag den særlige konstruktion, og oplyser, at han nu vil sagsøge det selskab i Finansiel Stabilitet, der overtog Roskilde Bank.

Kenneth Schwartz Thomsen var blandt de største kunder i Roskilde Bank med en låneramme på 900 millioner kr., da han i 2008 gik konkurs med en gæld på 2,1 milliarder kr. Det var netop Roskilde Bank, der i sidste ende trak stikket på spekulanten, som i september 2013 blev idømt 5 års fængsel samt en bøde på 56 millioner kr. for blandt andet at have købt og solgt ejendomme imellem sine egne selskaber til en bevidst for lavt sat pris for at slippe billigere i selskabsskat.


Relaterede konferencer

Stormflodssikring af by- og landområder

Den nye Planlov KURSUS

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Ungdomsboliger på et modent marked

Plejeboliger for 25 milliarder kr.