Vedtagelsen af en samlende lokalplan for Esbjergs midtby får Vurderingsstyrelsen til at omvurdere midtbyens ejendomme.

I 2019 vedtog politikerne i byrådet i Esbjerg ifølge JyskeVestkysten en samlende lokalplan for hele midtbyen som afløser for 37 mindre lokalplaner. Den nye samlende lokalplan har nu bragt en række af byens ejendomsmatadorer i klemme.

Ifølge JyskeVestkysten vil Vurderingsstyrelsen på grund af den nye lokalplan omvurdere ejendommene i midtbyen. Styrelsen mener, at nye byggeretter ændrer værdien af ejendommene, men det er en lang række ejere i området ikke enige i.

De påpeger, at lokalplanen for indre by kun giver en generel og øget byggeret, men ikke tager højde for, om der på den pågældende grund er en praktisk byggemulighed. En stor del af ejendommene er således bevaringsværdige.

Fredericia de store projekter. Konferencen afholdes den 14. april 2021.

- Jeg har bedt forvaltningen om at tage en snak med Vurderingsstyrelsen og præsentere Plan- og Miljøudvalget for nogle konkrete forslag til, hvad vi kan gøre. For det er naturligvis helt urimeligt, at vurderingen stiger markant de steder, hvor byggeretten alligevel ikke kan udnyttes, siger Esbjergs borgmester Jesper Frost Rasmussen (V) til JyskeVestkysten.

Blandt de ejendomsejere, der er kommet i klemme er ifølge JyskeVestkysten Ejendomsselskabet Bangs Gård, Villemoes Holding, E. Bank Lauridsen Holding, Alfred Gram Ejendomme, Droob, Claus Sørensen Ejendomme, Egsgaard Holding og ejerne bag indkøbscentret Midt-I.


Relaterede konferencer

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Boligudvikling i Jylland

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Den nye Planlov KURSUS