Store kæder skal ikke bare meddele, at de ikke vil betale husleje. EjendomDanmark opfordrer de store butikskæder til at gå i dialog med udlejerne.

En række af de store butikskæder har problemer med at betale huslejen på grund af coronakrisen. Men løsningerne på udfordringerne er at gå i individuel dialog med den enkelte udlejer af lokaler fremfor diktat fra hovedsædet, lyder det fra ejendomsbranchens erhvervsorganisation.

- Vi har opfordret alle udlejere til at tage en dialog med erhvervslejerne for at sikre, at vi kommer gennem krisen uden at ellers sunde virksomheder og butikker går ned. Det kunne for eksempel handle om en lokal aftale om at udsætte huslejen eller nedsætte den i en periode. Det har alle en interesse i, siger administrerende direktør i EjendomDanmark, Jannick Nytoft.

Erhvervslejeloven - ny udvikling. Kurset afholdes d. 22. september 2020.

Han understreger, at samfundssindet må gå begge veje. Hvis store kæder uden dialog blot meddeler, at de ikke vil betale husleje, kan det få seriøse konsekvenser for eksempel for mindre udlejere eller butikscentrene, der risikerer at måtte lukke. Ligesom der vil blive tab af endnu flere arbejdspladser og renoveringer, der ikke bliver udført.

- Vi tilslutter os derfor tanken om, at alle må bære en del af omkostningerne ved den krise, vi lige nu er i, og opfordrer derfor igen til dialog fremfor diktat, siger Jannick Nytoft.

BUTIKS-udvikling i en ny tid. Konferencen afholdes d. 11. november 2020.

EjendomDanmark roser i øvrigt kæden Matas, der har anerkendt, at også udlejere kan være udsatte i den nuværende krise og har lovet ikke at skubbe udsatte udlejere ud over kanten.

EjendomDanmark anerkender fuldt ud, at der er behov for hjælp til butikker og virksomheder, som er klemt. Blandt andet har en række butikker brug for hjælp, indtil regeringens hjælpepakker til faste udgifter som husleje når ud til de erhvervsdrivende.


Relaterede konferencer

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Fremtidens betonbyggeri

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Boligudvikling i København frem til 2030

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Køge: det store byggeboom frem til 2032

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Hvordan vi får mere liv i bykernerne