Købere af lejligheder i projektbyggeriet Strandgården ved Amager Strand har fået medhold hos Forbrugerombudsmanden, der har anmeldt projektherren NPV til politiet for vildledende markedsføring. Nu skal reglerne klarlægges, lyder det fra erhvervsministeren.

Erhvervsminister Rasmus Jarlov har ifølge DR indkaldt en række aktører i boligbranchen til møde i ministeriet for at få styr på markedsføringen af projektbyggeri. Det sker efter sagen, hvor NPV og Ejendomsmægler Niels Hald Amager blev politianmeldt for at vildlede købere af projektlejligheder på Amager.

NB! Ny ejendomsvurderingslov og ejendomsbeskatning. Kurset afholdes d. 15. januar 2019.

- Der skal være en klar markering af, hvordan man opgør tingene. Hvis man har ét projektsalg, hvor en meter er 100 centimeter og et andet, hvor en meter er 120 centimeter, fordi man regner en væg med, så er det klart, at man bliver forvirret som forbruger, siger Rasmus Jarlov ifølge DR.

De 56 projektlejligheder i byggeriet Strandgården på Amager blev i 2014 udbudt til salg .I salgsbrochuren blev de potentielle købere præsenteret for plantegninger, som efter Forbrugerombudsmandens opfattelse fik lejlighederne til at fremstå mere rummelige, da de var opgjort på bruttoareal frem for nettoareal.

Danske Boligadvokater samt Forbrugerrådet Tænk og Dansk Ejendomsmæglerforening er nu indbudt til et møde i Erhvervsministeriet den 26. oktober 2018.


Relaterede konferencer

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Stormflodssikring af by- og landområder

Boligudvikling i København frem til 2030

Den nye Planlov KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.