Bang & Olufsen har besluttet, at EDC Erhverv Poul Erik Bech skal stå for salget af virksomhedens tidligere hovedsæde i Struer. Ejendommen omfatter samlet 5.131 kvm.

I starten af året annoncerede den globale lydvirksomhed Bang & Olufsen, at de ønsker at sælge deres nu tidligere hovedkontor ”Gården” i Struer. Det betyder dog ikke, at virksomheden forlader Struer. I 2017 investerede virksomheden et stort 2-cifret millionbeløb i et nyt innovationscenter, kaldet Innovation Lab, i området omkring ”Gården”. Det huser i dag langt de fleste af Bang & Olufsens medarbejdere i Struer.

Gården blev opført i 1998 og fungerede indtil udgangen af 2018 som B&O’s hovedsæde. Kontorbygningen er tegnet særligt til B&O af arkitekten Jan Søndergaard fra KHR Arkitekterne i København.

- Arkitekterne lagde vægt på, at bygningen skulle give associationer til letheden og kvaliteten af B&O’s produkter. Det kommer tydeligt til udtryk i udformningen og valg af materialer, der både består af træ, sten, stål og frem for alt glas, hvilket skaber åbenhed og plads til den dynamiske virksomhed. Derfor fremstår bygningen også som et moderne kontorhus, der lever op til kravene om lys, luft og plads til fordybelse, siger Michael Møller Andersen, der er erhvervsrådgiver i EDC Erhverv Poul Erik Bech i Aarhus og står i spidsen for salget.

Kontordomicilet er sat til salg for 26,5 millioner kr. og byder på i alt 5.131 kvm fordelt på 3.396 kvm kontor og 1.735 kvm kælder. Ejendommen indeholder et lyst og moderne showroom, 100-200 kontorarbejdspladser, en række mødelokaler samt auditorie, der egner sig til medarbejdermøder eller events. Desuden byder bygningen på en stor kantine med fuldt udstyret køkken.

NB! Herning: De store projekter. Konferencen afholdes d. 8. maj 2019.

Det ikoniske domicil ligger i udkanten af Struer med 11 kilometer til Holstebromotorvejen og 14 kilometer til Holstebro centrum, mens man er i Herning på cirka 35 minutter i bil. Fra bygningen er der udsigt til grønne marker og Venø Bugt i Limfjorden, og med den hævede førstesal har bygningen karakter af at svæve over græsset. I samspil med de store glaspartier er det med til at give kontorbygningen sin lethed.

- Enkeltheden af byggeriet går også igen indvendigt med store glaspartier, der også er med til at trække naturen udenfor ind i selve bygningen, fortæller Michael Møller Andersen om den prisbelønnede bygning, der vandt designprisen Red Dot Awards i 2002 og Dupont Benedictus Award Honorable i 2003.

Struer Kommune er én af de kommuner i landet med flest IT- og teknologiarbejdspladser – holdt op imod indbyggertallet. Her har man en strategisk satsning om at være ”Lydens by”, hvor man ønsker at sætte mennesket, teknologien og naturen i centrum.

Et resultat af det er blandt andet etableringen af Business Park Struer, der er et kontorfællesskab, som tilbyder faciliteter og rådgivning til iværksættere og etablerede virksomheder. Her holder virksomheder inden for IT, energi, mobilteknologi, marketing og juridisk rådgivning til. Men også det internationale udviklingsmiljø og co-working space Sound Hub Danmark, der både huser iværksættere, forskere og etablerede lydvirksomheder, hvilket blandt andet er finansieret af Bang & Olufsen, Harman Lifestyle og Aalborg Universitet.


Relaterede konferencer

Fremtidens betonbyggeri

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Den nye Planlov KURSUS

Boligudvikling i København frem til 2030

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Ny udbudslov KURSUS