Siden DSB’s tidligere kontorejendom på Kalvebod Brygge 32 blev sat til salg i august 2016, har både nationale og internationale investorer vist stor interesse for den unikke ejendom i det centrale København. Det har nu udmøntet sig i et salg til den internationale ejendomsinvesteringsfond Genesta, der har fokus på investeringer i Norden, og som har købt ejendommen for 520 millioner kr.

DSB’s tidligere kontorejendom på Kalvebod Brygge 32 er nu solgt til den internationale ejendomsinvesteringsfond Genesta.

- Det glæder mig, at DSB har fået solgt denne 28.000 kvm store og markante ejendom centralt i København. Vi har nu solgt DSB’s sidste udviklingsejendom på Kalvebod Brygge, og dermed afsluttes en DSB-æra i området. DSB Ejendomme har således gennem et årti arbejdet på udviklingen af de tidligere godsbanearealer, hvilket blandt andet har resulteret i opførelsen af SEB-banks hovedsæde samt Arp-Hansens hotelkompleks Tivoli Hotel & Congress, Wakeup Copenhagen og senest med salget til IKEA, som opfører et stort varehus overfor Fisketorvet, siger siger underdirektør i DSB Ejendomme Jes Transbøl.

- Salget af ejendommen har været en lang salgsproces, da det ikke har været en standardsag, men vi er glade for den professionelle hjælp, vi har fået gennem hele processen af PwC Real Estate. Endeligt ser jeg frem til realiseringen af de spændende planer, som Genesta har for ejendommen, siger underdirektør i DSB Ejendomme Jes Transbøl.

NB! Finansiering af ejendom. Afholdes d. 5.-6. december 2017.

Det er en betinget købsaftale, der blandt andet afventer et enkelt myndighedsforhold, samt en større omlægning af Banedanmarks ledninger i ejendommen. Salget forventes endeligt afsluttet sidst på året. Også i Genesta er der glæde over handlen.

- Med sin centrale beliggenhed midt i København er Kalvebod Brygge 32 en unik ejendom med et stort potentiale og repræsenterer præcist den type ejendomme Genesta ønsker at investere i. Genesta samarbejder med Revco Property Development omkring udvikling af ejendommen, som vil gennemgå en transformation til et moderne kontorhus, hvor den eksisterende struktur via tilførsel af en helt ny facade, vil give mulighed for unikke rammer for etablering af fremtidens kontorarbejdspladser med bland andet dagslysindtag fra markante vinduespartier, unik loftshøjde på 4,2 meter og fantastiske 360 graders tagterrassemiljøer med udsigt til by og havn ligesom ejendommen tilbyder op til 4.500 kvm kontorareal i ét plan. Detaljerede planer for projektets karaktertræk forventes offentliggjort i starten af 2018, siger Allan Strand Olesen, CIO i Genesta.


Relaterede konferencer

Ny udbudslov KURSUS

Fremtidens betonbyggeri

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Logistik og industri - fart på nye muligheder

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse