Ved ruinerne af Anhalter Bahnhof midt i Berlin skal et stort 6.300 kvm stort museum opføres med Dorte Mandrup i spidsen. Hun er netop offentliggjort som vinder af den internationale arkitektkonkurrence.

Den danske arkitekt Dorte Mandrup har arkitektkonkurrencen om det nye Eksilmuseum i Berlin –foran tegnestuer som Nieto Sobejano fra Madrid, SANAA fra Tokyo og Diller Scofidio + Renfro fra New York.

Tegnestuens forslag har en stærk identitet og relation til ruinerne af indgangspartiet til Anhalter Bahnhof, der i dag står som et vigtigt monument og symbol på alle dem, som blev drevet i eksil under Anden Verdenskrig.

- Det er fuldstændighed fantastisk for os at slå verdenseliten, men det er allermest fantastisk er at være med til at skabe et sted, hvor forståelsen af den tilstand at være i eksil bliver tydeliggjort. Det har aldrig været mere aktuelt end i denne tid, hvor mere end 65 millioner mennesker er fordrevet i eksil, udtaler grundlægger og kreativ direktør Dorte Mandrup.

Ydelsesbeskrivelser til teknisk rådgivning indenfor byggeri. Kurset afholdes den 5. maj 2021.

Museet skal blandt andet huse en permanent udstilling og en specialudstilling, undervisningsfaciliteter og en restaurant. Derudover vil et frit tilgængeligt område fortælle historien om den enorme banegård, Anhalter Bahnhof, som engang tonede frem på stedet, og hvis storhed i dag blot kan fornemmes gennem et af Berlins vigtigste arkitektoniske monumenter.

Budgettet for projektet er estimeret til 200 millioner kr., og det nye museum forventes at åbne dørene i 2025.

Höhler & Partner og Topotek1 fra Tyskland samt det internationale ingeniørfirma Buro Happold har støttet Dorte Mandrup i udarbejdelsen af konkurrenceforslaget.


Relaterede konferencer

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Boligudvikling i Jylland

Ungdomsboliger på et modent marked

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Stormflodssikring af by- og landområder

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Køge: det store byggeboom frem til 2032