I 1. kvartal 2017 var der ekstra gang i grundsalget i Herning Kommune. Her blev der solgt 33 boliggrunde rundt om i kommunen. Til sammenligning har kalenderen de seneste år sagt juni, før samme antal grunde var solgt.

Der blev i løbet af 1. kvartal 2017 solgt lige så mange grunde som i 1. halvår af 2016.

- Vi plejer at have travlt på starten af året, for folk vil gerne i gang med at bygge, mens det er godt vejr. Men i år har det været ekstra vildt. Det tegner til at blive et rigtig fint år, fortæller Anne Mette Skjærlund Knudsen, grundsalgskoordinator ved Herning Kommune.

NB! Silkeborg investerer 14 milliarder i byudvikling. Konferencen afholdes d. 14. juni 2017.

Der er blevet solgt en del grunde fra de populære udstykninger i forstæderne til Herning, men på grundsalgskontoret glæder de sig særligt over, at der nu også er kommet gang i grundsalget fra tre udstykninger i Vildbjerg, Skibbild og Sdr. Felding.

De 3 udstykninger har alle det til fælles, at de har været til salg i flere år, uden der har været købere.

Fra udstykningen på Åbjergvænget i Vildbjerg er der solgt 2 grunde, mens der på Præsteskoven i Sdr. Felding og Udgaardsvej i Skibbild er solgt en boliggrund hvert sted.

NB! Jylland: Udstykning og ejendomsdannelse. KURSUS. Afholdes d. 8. juni 2017.

- Det er 3 udstykninger, der kom på markedet i perioden 2009 - 2011, uden vi har solgt en eneste grund. Men nu er der kommet gang i salget. Typisk er det sådan, at den første grund er sværest at sælge, for de færreste er interesserede i at bo alene på en græsmark. Men når køberne kan se, at der i forvejen er solgt grunde fra udstykningen, så er det ikke længere så farligt, forklarer Anne Mette Skjærlund Knudsen.

Selvom grundsalget er gået rigtig godt indtil nu, er der altså stadig boliggrunde på hylderne på grundsalgskontoret. Annette Nielsen og Anne Mette Skjærlund Knudsen er klar til at hjælpe.


Relaterede konferencer

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Aalborgs massive udviklingsprojekter

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Den nye Planlov KURSUS

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Ny udbudslov KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS