Nye tal og indsigter i branchen viser, at de ejendomsadministratorer, som har digitaliseret deres forretning, omsætter for over 110 procent mere per medarbejder, end ejendomsadministratorer som ikke har digitaliseret sig.

Tal fra Visma e-conomic viser, at omsætningen blandt landets ejendomsadministratorer er steget med hele 15 procent under coronakrisen. Tallene viser samtidig, at de ejendomsadministratorer, som har digitaliseret alle administrativt tunge processer og forretningsgange, omsætter for over 110 procent mere per medarbejder, end de som ikke har digitaliseret deres forretning. Det svarer til en årlig meromsætning på hele 720.000 kr. per medarbejder.

Der er med andre ord enormt mange penge at hente, når man digitaliserer sine forretningsgange og -processer i denne branche, og det kan Head of Asset Management, Rasmus Greis, hos Copenhagen Capital blandt andre nikke genkendende til.

Erhvervslejelovens nye regler og krav. Kurset afholdes d. 1. september 2021.

- Vi er gået fra at have håndteret omkostningstunge, administrative processer manuelt til ved et tryk på en knap at have automatiseret vores administration, og det har været en totalt game changer for vores forretning. Vi får simpelthen frigivet enorme mængder tid i bogholderiet og hos ejendomsadministratorerne, når vi kan administrere egne håndværkere og viceværters tid på en markant mere fleksibel og gennemsigtig måde end tidligere, siger Rasmus Greis.

Ud af de 8.500 små og mellemstore ejendomsadministratorer, som e-conomic servicerer, har godt hver 3. allerede digitaliseret sin administration. At digitalisering gør en afgørende forskel for de danske ejendomsadministratorers forretning, er Thomas Pedersen, som er Visma e-conomics brancheekspert, ikke i tvivl om. Han opfordrer nu flere til at følge trop.

Jylland: Generationsskifte af ejendom. Kurset afholdes den 14. september 2021.

- Tallene taler for sig selv. Den store forskel på digitaliserede og ikke-digitaliserede ejendomsadministratorer er, at de digitaliserede ejendomsadministratorer er langt bedre gearet til at gribe de muligheder, som de gunstige coronaskabte markedsvilkår kaster af sig, end de ikke-digitaliserede ejendomsadministratorer er. Ganske enkelt fordi, de har frigivet ressourcer og tid til at kunne reagere hurtigere og arbejde mere effektivt, og det giver dem en klar konkurrencefordel, udtaler Thomas Pedersen.

Kigger man nærmere på arbejdsgangene i administrationen inden for ejendomsadministration, bliver det da også tydeligt i hvor høj grad, at branchen er præget af manuelt arbejde. Det være sig i forbindelse med blandt andet viceværters timeregistrering, udarbejdelse af lejekontrakter, indhentning af underskrifter, opkrævning og afstemning af depositum samt husleje, regulering af husleje, fremsendelse af påkrav ved manglende rettidig betaling, ind- og udflytningsrapporter og bogføringen af de tilknyttede transaktioner hertil. Det er alle ofte håndholdte processer, som er sårbare over for menneskelige fejl, og som kræver rigtig mange mandetimer.


Relaterede konferencer

Stormflodssikring af by- og landområder

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Ungdomsboliger på et modent marked

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Boligudvikling i Jylland

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse