I løbet af det næste halve år vil 4 tværfaglige teams dyste og samarbejde om at udvikle den bedste plan for renovering og nybyggeri til over 500 millioner på Diakonissestiftelsens arealer og bygninger på Frederiksberg.

Frem til 15. november 2011 kan interesserede danne teams og melde sig til Diakonissestiftelsens parallelkonkurrence, hvor fire tværfaglige teams skal være med til at skabe grundlaget for en samlet udviklingsplan for det 4 ha. store attraktive område mellem Peter Bangs Vej, Dronningensvej og Søndre Fasanvej.

Udviklingen af området skal forløbe frem til 2020 og byggearbejdet forventes at finde sted fra 2013 og omfatte både nedrivning af nogle af de eksisterende bygninger, renovering og nybyggeri på Diakonissestiftelsens grund.

Diakonissestiftelsens overordnede vision og hensigt med projektet er at gennemgå en forandring fra at være et stort institutionsmiljø til at blive et sted, der fremtræder som et inspirerende levemiljø med en stor variation af aktiviteter holdt sammen af et fælles kulturelt/kirkeligt fundament. Blandt andet skal der i etaper bygges ca. 110 nye seniorboliger, 72 plejeboliger, daginstitutioner for børn og andre faciliteter for sundhed, service, omsorg, pleje og uddannelser, samt frivillige aktiviteter, men først og fremmest ønsker Diakonisestiftelsen at skabe et varieret liv i historiske og moderne bygninger.

Stiftelsens hovedbygning er fra 1876 og har frem til 1960'erne dannet den fysiske ramme om et hospital og sygeplejeuddannelse, og dernæst hospice, plejehjem, speciallægeklinik og andre pleje- og omsorgsaktiviteter. De historiske og stemningsmættede bygninger skal stadig være det karaktergivende element, men de skal suppleres med moderne bygninger, der kan bidrage med nye fortolkninger af Diakonissestiftelsens kvaliteter.

Diakonissestiftelsen budgetterer med renovering og nybygning for mere end en halv milliard kr.

Vigtigste tal bag projektet:


Tværfaglig konkurrence

Parallelkonkurrencen er en kombination af et parallelopdrag og en konkurrence. Målet er at skabe grundlag for en samlet udviklingsplan for området.
 
At der er tale om en tværfaglig konkurrence betyder, at opgaven skal løses i et samarbejde mellem forskellige fagligheder på hvert enkelt hold, og at dette tværfaglige samarbejde skal sætte sit tydelige præg på udviklingsplanen.

Holdene skal i løbet af konkurrencen udarbejde et forslag til en udviklingsplan for området. Udviklingsplanen skal omfatte en analyse af områdets og bygningernes funktioner, placering og sammenhæng samt illustrationer af planer, facader, sammenhænge og udvalgte rum – ude som inde. Udviklingsplanen skal aktivt forholde sig til Diakonissestiftelsens omgivelser, specielt det attraktive villaområde syd for Dronningensvej.
 
Diakonissestiftelsen vil efter afslutningen på parallelkonkurrencen kombinere helhedsgreb og elementer i de fire forslag til én samlet udviklingsplan, som danner udgangspunkt for lokalplanarbejdet.

Beslutningen om hvilke teams der er blevet prækvalificeret træffes den 1. december 2011.

Vinderen bliver offentliggjort den 20. april 2012.

Konference om Hospitalsudvikling i København:

ByensEjendom
afholder den 23. januar 2012 en konference om "Udvikling og investeringer i hospitaler i København". Få overblik over Københavns hospitalsprojekter og hør mere på konferencen om: Hvor investeres der, hvor meget, hvem skal tegne og bygge. Hvad kommer der af investeringer rundt om hospitalerne  - og hvordan vil de omkringliggende områder blive påvirket.


Relaterede konferencer

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Boligudvikling i Jylland

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Stormflodssikring af by- og landområder

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Den nye Planlov KURSUS

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS