Sommerhuskøbernes budget er vokset med næsten 100.000 kr. på 1 år. Se "gennemsnitshuset" sommerhuskøberne valgte i 2018

Sommerhuskøberne skruer op for budgettet, viser en opgørelse fra ejendomsmæglerkæden Home, der solgte flere sommerhuse i 2018 og til højere priser end i 2017. Køberne betalte i snit knap 100.000 kr. ekstra for sommerhuset sidste år. Det svarer til 8 procent ekstra oven i salgsprisen.

- Det er tydeligt, at sommerhuskøberne har "slået gækken mere løs" det seneste år, siger Michael Dalsager, der er senior kommunikationskonsulent i Home.

Det er der flere årsager til.
- Det skyldes både, at priserne på sommerhuse generelt er steget, og så er der bare flere, der har fået råd til at købe et sommerhus med en god beliggenhed. Det koster også ekstra, siger Michael Dalsager.

NB! Jylland: Moms og skat for byg og ejendom - nye regler og afgørelser. Konferencen afholdes d. 26. september 2019.

Danskerne har generelt bedre råd til et sommerhus, fordi værdien af deres helsårsbolig er steget, og der overordnet har været fremgang i danskernes økonomi de seneste år.  I 2018 var størrelsen af de solgte sommerhuse lige knap 77 kvm fordelt på 3,6 værelser, og det gennemsnitlige byggeår var 1975. Præcis som i 2017.

Så sommerhuskøberne har altså ikke fået et større eller nyere sommerhuse for de knap 100.000 kr. ekstra.

- Til gengæld hører vi fra vores ejendomsmæglere, at køberne har tendens til at gå efter et sommerhus med en lidt bedre beliggenhed. For eksempel prioriterer de at rykke lidt tættere på vandet eller lidt længere væk fra en trafikeret vej gennem sommerhusområdet, siger Michael Dalsager.

Ligeledes oplever flere mæglere også eksempler på, at par, der allerede ejer sommerhus, sælger for at rykke i et sommerhus med en bedre beliggenhed.

Også huse i god stand, hvor huset er klar til brug, bliver vægtet højt af køberne sammen med en optimal indretning og en god størrelse på værelserne.

- Selv om det går bedre med sommerhussalget, så er prisen fortsat meget afgørende. Er prisen sat for høj går køberne en lang bue uden om, for der er fortsat relativt mange andre huse at vælge imellem mange steder i landet. På landsplan er der omkring 10.000 sommerhuse til salg, siger Michael Dalsager.

Fakta: Flere sommerhus-handler – til højere priser

Kilde: Home, Homes handler på landsplan.

Fakta om "sommerhuset" solgt i 2018 (gennemsnit)

Kilde: Home – solgte sommerhuse, 2018.


Relaterede konferencer

Boligudvikling i København frem til 2030

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Servitutter og lokalplaner KURSUS

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS