Undersøgelser lavet for Forenet Kredit viser, at 30 procent af landdistrikterne har befolkningsvækst.

Forenet Kredit har bedt ”Fremforsk, Center for fremtidsforskning” om at undersøge udviklingen i landsbyer og landdistrikter. Det er der kommet 2 rapporter ud af, som giver et indblik i befolkningsudviklingen i landdistrikterne, og i hvad der tiltrækker og fastholder tilflyttere til landdistrikterne.

Undersøgelserne viser, at rygterne om de danske landsbyers snarlige død, er for unuanceret: Der er befolkningstilvækst i 30 procent af landdistrikterne.

- Undersøgelserne dokumenterer, at selvom vi er i en tid med urbanisering, er der stadig mange, som søger mod de mindre lokalsamfund, siger Karsten Beltoft er vicedirektør i Forenet Kredit.

Jylland: Planlov og lokalplaner - nye ændringer og muligheder. Kurset afholdes den 23. februar 2023.

Ifølge Forskningschef i Fremforsk, Marianne Levinsen, viser analysen, at der er mange forskellige grunde til, at folk vælger at flytte til en landsby.

- Naturen og omgivelserne er vigtige for de fleste, men det har også stor betydning helt enkelt at have råd til at købe en bolig af den størrelse og stand, man ønsker. Samtidig er det måske lidt overraskende, at en forholdsvis stor andel af tilflytterne ikke kender området særlig godt i forvejen. Det bryder jo med myten om, at de fleste, der flytter til en landsby, er ”hjemvendere”; landsbyernes tiltrækningskraft er altså større end som så, siger Marianne Levinsen.

Undersøgelsen består af 2 delrapporter. Den første delrapport blev offentliggjort i september 2022, og den anden delrapport blev offentliggjort i januar 2023.

Læs mere om undersøgelserne her.


Relaterede konferencer

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Stormflodssikring af by- og landområder

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Fremtidens betonbyggeri

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Ny udbudslov KURSUS

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse