Den almene boligsektor har fra 2014 til 2019 effektiviseret for omkring 1,7 milliarder kr. Sektoren har dermed et år før tid mere end opfyldt målsætningen om at effektivisere for 1,5 milliarder kr. pr. 2020. Det viser en analyse af sektorens regnskabstal foretaget af Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsens Effektivitetsenhed.

Den almene boligsektors store effektiviseringsindsats viser sig nu for alvor i regnskabstallene. Fra 2014 til 2019 har sektoren effektiviseret driften for omkring 1,7 milliarder kr. og budgetter for 2020 viser, at trenden fortsætter. Sektoren har dermed før tid opfyldt – og overgået – målsætningen om i 2020 at opnå en besparelse på 1,5 milliarder kr.

De store besparelser har mange steder betydet lavere huslejer for den almene sektors beboere. Andre steder er besparelserne blevet brugt til at henlægge til bygningernes fremtidige vedligehold, så store huslejestigninger undgås i fremtiden.

- Jeg er meget glad for, at vi er kommet så flot i mål med effektiviseringen. Det har direkte betydning for lejerne, fordi det er med til at holde huslejen nede, siger boligminister Kaare Dybvad Bek.

Almene boliger for milliarder. Konferencen afholdes d. 4. november 2020.

- Det er derfor vigtigt, at arbejdet med effektivisering af den almene boligsektor fortsætter, når den nuværende aftale udløber med 2020, hvorfor jeg også ser frem til forhandling af en ny og ambitiøs effektiviseringsaftale i løbet af efteråret 2020, uddyber han.

Boligaftalen 2014 satte fokus på effektivitet i den almene sektor. Dette var som følge af, at driftsudgifterne i sektoren i en årrække var steget meget.

I juni 2016 indgik KL, BL - Danmarks Almene Boliger og regeringen en aftale om en effektiviseringsmålsætning på 1,5 milliarder kr. realiseret i 2020-regnskaberne.

Aftalen er solidarisk og uden sanktionsmuligheder, hvilket betyder, at der ikke har været konkrete krav til de enkelte organisationer og afdelinger.


Relaterede konferencer

Boligudvikling i København frem til 2030

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Boligudvikling i Jylland

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Fremtidens betonbyggeri

Ny udbudslov KURSUS

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND