Københavns Lufthavn har netop offentliggjort et historisk stort udvidelsesprojekt til 4 milliarder kr., der skal håndtere op mod 40 millioner passagerer årligt. Forslaget er tegnet af Vilhelm Lauritzen Arkitekter i samarbejde med Zeso Architects og har fokus på natur, dagslys og byliv. Projektet udføres i et team, som også tæller COWI og Aarsleff, der bliver totalentreprenør.

Naturen, byen og dagslyset er centrale elementer i forslaget til den nye 80.000 kvm store lufthavnsudvidelse, der med et budget på 4 milliarder kr. bliver et af Danmarks største byggeprojekter. På samme tid bliver det nye rum både spektakulært og enkelt og med stærke referencer til Danmark og Norden.

NB! Renoveringsprojekter for 120 milliarder. Konferencen afholdes d. 7. november 2019.

- Københavns Lufthavn er én af de mest folkelige bygninger, vi har, og de fleste har et forhold til lufthavnen, der rækker langt ud over funktion. Den nye bygning får en klar og letgenkendelig identitet og bliver et showroom for det bedste, Danmark kan præstere. Visionen er en terminal i verdensklasse, der trækker naturen, byen og lyset indenfor, og hvor alt er inden for rækkevidde, siger Thomas Scheel, partner i Vilhelm Lauritzen Arkitekter, der i samarbejde med Zeso Architects har tegnet forslaget.

Terminalen, der kommer til at håndtere op til 40 millioner passagerer, bliver samlet under et bølgende loft, der slipper diffust himmellys ind i det store rum og refererer til skyerne. Ovenlys og grønne haver marker­er huller i skyerne gennem den transparente loftflade. Om dagen strømmer både diffust og direkte dagslys ned i rummet, og om aftenen fremstår loftet som en samlende flade, der afspejler stjernehimlen.


Relaterede konferencer

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Den nye Planlov KURSUS

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse