Robert C. Spies Nordics skal både planlægge, udvikle og markedsføre en af de største forretnings- og erhvervsparker i Danmark.

Ejendomskonsulentfirmaet Robert C. Spies’ danske datterselskab Robert C. Spies Nordics er blevet tildelt retten til at planlægge og udvikle Erhvervspark Maribo. Det drejer sig om opførelsen af en af de største forretnings- og erhvervsparker i Danmark med et samlet areal på 900.000 kvm.

Parken bliver opført tæt på motorvej E47 i nærheden af byen Maribo på Lolland. Ifølge byggeplanen vil Femernbælttunnellen stå færdig i 2029.

- Med denne opgave udvider vi Robert C. Spies’ markedsposition i Danmark og tilbyder såvel danske som tyske kunder en tjenesteydelse helt ud over det sædvanlige. I et tæt samarbejde med henholdsvis Lolland Kommune og Forretningsudvikling Lolland-Falster har vi lagt en strategisk plan for hele det fysiske areal samt dets senere brug, og vi står desuden for den overordnede markedsføring af arealerne, udtaler Andreas Fuchs, administrerende direktør for Robert C. Spies Nordics.

Det samlede byggeri er planlagt i 4 byggefaser. Første fase startede i slutningen af 2022, hvor Peper & Söhne erhvervede et samlet areal på 50.000 kvm. Her skal bygges en moderne erhvervspark ved navn “HUB 48 Maribo”, og opførelsen vil ske i 2 etaper.

Næste større byggefase vil være byggeriet af lejearealer med håndværk for øje på i alt 3.800 kvm. Der vil ligeledes opføres erhvervsenheder til udlejning på op mod 4.800 kvm. Disse dele af erhvervsparken vil hovedsageligt blive lejet ud til lokale foretagender fra Maribo egnen samt til virksomheder, der bidrager til byggeriet af Femernbælttunnelen. Det danske byggefirma DS Gruppen fra Hobro vil være ansvarlig for første fase af byggeriet.

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. Kurset afholdes den 2. maj 2023.

Derudover har Robert C. Spies allerede påbegyndt markedsføringen af parken. I fase 2, som er planlagt 2024, bliver flere Light-Industrial-områder med et samlet areal på 6.700 kvm bygget færdig. Det samme gør en logistikhal på knap 8.000 kvm.

Med købet af erhvervsarealet, der ligger 15 kilometer fra byggeriet af Femernbælttunnellen, er investoren og projektlederselskabet fra Bremen, Peper & Söhne, med til at udvikle region Lolland.

- Allerede nu stiger efterspørgslen på grunde, og vi imødekommer behovet ved at opkøbe flere arealer, udtaler Christoph Peper, managing partner i Peper & Söhne koncernen.

Ud over at varetage første byggefase af erhvervsparken fik Robert C. Spies for nyligt til opgave også at stå for byggefaserne 2, 3, og 4. Forudsætningerne for videre markedsføring er altså også på plads. Den juridisk bindende lokalplan forventes at være færdig i slutningen af 2023.

Forventningen er, at Lolland vil komme til at opleve høj økonomisk fremgang med færdiggørelsen af Femernbælttunnellen. Den stigende gods- og persontransport rummer et betydeligt potentiale for både virksomheder og turisme på det landlige Lolland. Allerede i dag kan øen med færgeforbindelsen til Femern betragtes som et bindeled mellem Skandinavien og Middel- og Sydeuropa.

 


Relaterede konferencer

Boligudvikling i København frem til 2030

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Den nye Planlov KURSUS

Aalborgs massive udviklingsprojekter