Det er firmaet Deltahusene, som i første omgang opfører 6 rækkehuse og har planer om opførelse af yderligere 8 rækkehuse. Boligerne, som bliver på 140 kvm i 2 plan, er de første i den nye by, som kommer til at huse 20.000 indbyggere.

Siden der blev taget første spadestik til den nye by Vinge ved Frederikssund i sommeren 2015 har arbejdet med byggemodningen af det første boligkvarter været i gang, og det er blevet afsluttet i løbet af sommeren 2016. Deltakvarteret rummer nu i alt 23 villagrunde og 36 byggemodnede rækkehusgrunde, og det er byggeriet af rækkehuse, der er i fuld gang.

Deltahusene opfører således 6 rækkehuse og har planer om opførelse af 8 rækkehuse mere. De kommende beboere i husene vil få adresse på Okavangovej i Vinge idet vejene i området har fået navn efter floder og deltaer forskellige steder i verden. Blandt de øvrige vejnavne i Vinge finder man indtil videre Deltavej, Obvej, Camarguevej, Mekongvej og Nilvej. Byggeriet af de første 6 rækkehuse ventes at være færdigt omkring årsskiftet.

NB! Frederikssund - byudvikling og investeringer for 12 milliarder 2016-2027. Konferencen afholdes d. 5. oktober 2016.

Det unikke ved byens første udstykning, Deltakvarteret, er deltaet, der fungerer som regnvandsopsamling og vil udgøre et stort rekreativt område centralt i kvarteret. Det første egentlige byggeri i Deltakvarteret er Deltabroen, som forbinder den nordlige og sydlige del af kvarteret over deltaet. Og nu får broen altså følgeskab af flere byggerier, idet de første boliger nu skyder op af jorden.

Når Vinge er fuldt udbygget vil den rumme op til 20.000 indbyggere og 4.000 arbejdspladser. I Vinge Centrum opføres en ny S-togsstation, hvorfra man kan komme til København på 35 minutter, og fuldt udbygget vil byen også rumme skole, daginstitutioner, andre offentlige faciliteter, erhverv og naturligvis detailhandel.

Tæt på den kommende S-togsstation skal Boligselskabet Rosenvænget og Domea.dk opføre 110 lavenergiboliger for 238 millioner kr.


Relaterede konferencer

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Ungdomsboliger på et modent marked

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Hvordan vi får mere liv i bykernerne