Konverteringsbølgen ruller videre. Danskerne har i juli 2019 indhentet knap 49.000 lånetilbud på realkreditlån.

De danske realkreditinstitutter gav i juli knap 49.000 lånetilbud til boligejere og virksomheder, og det er det højeste siden 2015. Det er særligt lånomlægninger og tillægslån, danskerne efterspørger. Det viser Finans Danmarks nye tal for lånetilbud.

- De mange lånetilbud afspejler den kæmpe interesse, der er for at konvertere, og som betyder, at rigtigt mange danskere kan se frem til at få en endnu lavere rente på deres realkreditlån, siger Ane Arnth Jensen, viceadministrerende direktør i Finans Danmark.

NB! Ny ejendomsvurderingslov og ejendomsbeskatning. Kurset afholdes d. 14. november 2019.

En opgørelse over ekstraordinære indfrielser til 1. oktober 2019 viser, at omkring 60 pct. af alle indfriede realkreditlån har en rente på 2 pct. Samtidig har mange nye realkreditlån en rente på 1 procent.

For et gennemsnitligt fastforrentet lån med afdrag på 1 million kr. til en boligejer vil en konvertering fra 2 procent til 1 procent betyde, at man kan få en månedlig ydelse, der er cirka 130 kr. lavere efter skat. Samtidig afdrager man 400 kr. mere om måneden på det nye lån. Og allerede efter cirka 3 år vil omkostningerne ved konverteringen være tjent hjem. For boligejere, der konverterer fra et lån med en højere kuponrente, vil besparelserne være endnu større.  

- Fordelene ved en konvertering afhænger af flere individuelle forhold, bl.a. hvor lang tid, man har tænkt sig at bo i sin nuværende bolig, og hvor meget gæld man har tilbage. Derfor er det altid en god idé at kontakte sin bank eller realkreditinstitut for at høre om mulighederne, siger Ane Arnth Jensen.


Relaterede konferencer

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Den nye Planlov KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Ungdomsboliger på et modent marked

Logistik og industri - fart på nye muligheder