Danskerne har sat en ny rekord for huskøb i årets første tre måneder, trods rekordhøje priser på landsplan og forholdsvist små rabatter ved hushandler. Det viser de nyeste tal fra Finans Danmark. Samtidig forventer mere end hver anden dansker, at boligpriserne fortsat vil stige i de kommende 12 måneder.

I 1. kvartal 2021 var der 13.632 handler med parcel- og rækkehuse. Det er det højeste antal hushandler i et kvartal siden statistikkens start i 2004. Samtidig handles parcel- og rækkehuse til priser, der er 11,6 procent højere end for 1 år siden.

- Danskerne har lige sat en ny rekord med antal købte huse i et kvartal. Det til trods for, at både 1. og 4. kvartal plejer at være de tidspunkter på året, hvor der typisk sælges færrest boliger. Men sådan har det ikke været i årets første 3 måneder. Den store efterspørgsel efter huse i et marked med forholdsvis få til salg er også med til at presse priserne i vejret. Handelspriserne er nemlig steget i alle landsdele det seneste år, siger Ane Arnth Jensen, viceadministrerende direktør i Finans Danmark.

Udvikling og investering i rækkehuse. Konferencen afholdes den 5. april 2022.

Trods de høje priser bliver der givet forholdsvis små rabatter ved hushandler. I gennemsnit gives der et nedslag på omkring 2,3 procent fra den senest annoncerede pris. For 1 år siden var det gennemsnitlige nedslag i prisen på 3,8 procent. Der svarer til, at et hus på 140 kvm i gennemsnit handles omkring 52.000 kr. ned i pris, mens huskøberne i 1. kvartal af 2020 i gennemsnit handlede mere end 78.000 kr. af prisen.

- Det er blevet sværere for huskøberne at presse prisen ned ved forhandling med sælger om salgsprisen, når den endelige aftale skal indgås. Sælgerne står ofte i en god position i et marked med mange handler og forholdsvis få huse til salg. Med de højere udbudspriser og mindre afslag skal køberne indstille sig på at betale næsten 230.000 kr. mere for et typisk hus på 140 kvm end for 1 år siden, siger Ane Arnth Jensen.

Boliger og boligudvikling mellem Hellerup og Helsingør. Konferencen afholde den 10. marts 2022.

Salgsprisen på et typisk hus på 140 kvm er nu i gennemsnit godt 2,2 millioner kr. Det er 230.000 kr. mere end for blot 1 år siden. Samtidig forventer danskerne fortsat stigende boligpriser. I en undersøgelse fra Epinion, foretaget for Finans Danmark, svarer næsten 56 procent af respondenterne, at de tror, priserne på ejerboliger vil stige de kommende 12 måneder.

- Flertallet af danskerne forventer stigende boligpriser det kommende år, og det kan i sig selv bidrage til, at boligpriserne stiger. Vi er forhåbentlig snart på den anden side af corona-pandemien, og en genåbning af samfundet kan betyde ændringer i danskernes adfærd og præferencer. Det bliver interessant at se, hvordan det kan påvirke boligmarkedet. Men det er vigtigt, at man som boligkøber først og fremmest tager udgangspunkt i egne behov og økonomi og ikke lader sig påvirke af forventning om, at priserne stiger, siger Ane Arnth Jensen.


Relaterede konferencer

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Boligudvikling i Jylland

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Aalborgs massive udviklingsprojekter