Danske Bank har solgt en 115.000 kvm stor ejendomsportefølje bestående af retail-, kontor- og boligejendomme. Danske bank fortsætter som lejer i 58 af de 76 ejendomme, som ligger spredt ud over hele landet.

Størstedelen af ejendommene er nuværende eller tidligere filialejendomme, primært beliggende på strøgbeliggenheder i provinsen. Det oplyser home Erhvervscenter København, der har haft det overordnede ansvar for salget af porteføljen, som er på 115.000 kvadratmeter fordelt på 90 procent erhverv og 10 procent bolig.

H.I.G Capital vil øge sin europæiske ejendomsportefølje, og købet af porteføljen fra Danske Bank markerer HIGs 33. ejendomsinvestering i Europa.

- Med denne transaktion fortsætter HIG med at demonstrere sin evne til anvende lokale relationer ved at sikre en portefølje med velbeliggende ejendomme i højindkomstområder, hvor vi kan tilføre yderligere værdi til ejendommene gennem forskellige redskaber inden for ejendomsforvaltning, siger Sanjoy Chattopadhyay, der er chef for H.I.G i London.

NB! Frederiksberg investerer 18 milliarder i byudvikling. Konferencen afholdes d. 17. januar 2017.

- Dette er vores 6. investering i Norden. Det nordiske ejendomsmarked udgør en vigtig del af vores europæiske strategi, og vi vil fortsat aktivt afsøge mulighederne i regionen, supplerer Riccardo Dallolio, administrerende direktør hos H.I.G i London.

Salget af ejendommene er ifølge home Erhverv gennemført som et såkaldt "sale and lease back" salg, hvilket betyder, at Danske Bank fortsætter som lejer i de ejendomme, hvor den i dag er repræsenteret.

M7 skal forvalte ejendomsporteføljen gennem sin afdeling i København, som ledes af Mette Seifert. M7 har identificeret muligheder for at forbedre udlejningsprocenten gennem målrettet renovering af ejendomme. Der skal findes lejere til 10.000 tomme lokaler.

Kromann Reumert og PwC har rådgivet H.I.G og M7 juridisk i forbindelse med transaktionen, mens CBRE og Colliers har ydet kommerciel rådgivning og vurderinger. Endeligt har COWI og Ambiente ydet teknisk og miljømæssig due diligence, mens Pareto fungeret som investeringsrådgiver sammen M7. Parterne ønsker ikke at oplyse købesummen.


Relaterede konferencer

Fremtidens betonbyggeri

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Den nye Planlov KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Boligudvikling i København frem til 2030

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Ungdomsboliger på et modent marked

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND