Dansk tegnestue har vundet den indbudte internationale konkurrence om masterplanen for 9 millioner kvm blandet by nær Shenzhen i Kina.

Adept har vundet den indbudte internationale konkurrence om masterplanen for en by nær Shenzhen – et udviklingsområde 2,5 gange så stort som Nordhavn. Vinderforslaget "The Healing City" er baseret på 6 strategiske principper, som styrker en bæredygtig tilgang til en sundere livsstil i større byområder, skriver Adept i en pressemeddelelse.

- De 6 strategiske principper er masterplanens rygrad. Tilsammen udgør principperne en samlet ramme, som væver bystruktur og bæredygtig vækst sammen med landskab og mennesker. Målet er at skabe gode livsbetingelser for beboerne gennem udformningen af sunde og attraktive miljøer for boliger, erhverv og offentlige rum. Yanzihu er et enormt byområde efter dansk målestok, men vil opleves med korte afstande, fordi fodgængere og offentlig transport er prioriteret over bilisme, udtaler Martin Laursen, partner hos Adept.

Lynetteholm, Nordhavn og Refshaleøen - 200 milliarders byggeri. Konferencen afholdes d. 16. marts 2020.

Oplandet omkring Shenzhen lider som mange andre megabyer under konsekvenserne af hurtig og ukontrolleret urbanisering, som betyder, at livsbetingelserne visse steder er direkte sundhedsskadelige for mennesker.

I den internationale konkurrence om at forme fremtiden for Yanzihu, et blandet byområde på 9 millioner kvm, tager Adepts vinderforslag udgangspunkt i at gennemføre en række helende strategier for naturen, befolkningen og byområdet gennem fokus på landskabets potentialer, bæredygtig mobilitet og hierarkier af offentlige funktioner.

Udviklingen af byområdet inkluderer blandt andet en omfattende strategi for genopretning af vandkvaliteten i floden og af de omkringliggende naturområder, som vil integrere landskabet i byen. Andre primære drivere for ny og sundere livskvalitet er at udnytte landskabets muligheder for lokal dyrkning af råvarer, samt fokus på at skabe adgang til rekreative områder og til vandet. Med en bevidst prioritering af offentlig transport og hierarkiet af offentlige rum, skabes der nære forbindelser mellem de forskelligartede bykvarterer og omgivelserne.


Relaterede konferencer

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Stormflodssikring af by- og landområder

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Den nye Planlov KURSUS

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Ny udbudslov KURSUS