Den dansk-norske dramatiker og digter, Henrik Ibsen, får nu opkaldt et nyt bibliotek efter sig i Skien. Det kan blive designet af Schmidt Hammer Lassen, SLA og Rambøll.

Schmidt Hammer Lassen, SLA og Rambøll er netop kåret som vinder af en arkitektkonkurrence om et nyt bibliotek i Skien Kommune i Norge. Det skriver Schmidt Hammer Lassen i en pressemeddelelse.

Holdet er netop kåret som vinder af konkurrencen, som omhandler 2 mulige grunde for det nye museum: Meierikvartalet og Kulturkvartalet, hvor sidstnævnte er vundet af holdet Trekrone, der består af Kengo Kuma & Associates og Mad Arkitekter. Den endelige placering vælges af Skien Kommune i marts 2020.

Det 7.800 kvm store bibliotek vil rumme et udstillings- og formidlingscenter, der giver de besøgende mulighed for at opleve Henrik Ibsens kunsteriske arbejde og store indflydelse på teaterverdenen, samt borgerservice, turistcenter og kontorer.

Bygningen er designet som en række volumener, der funktionelt og arkitektonisk udgør en del af en større helhed. Silhuetten af biblioteket følger bakken fra Telemarksgade til Skistredet, ligesom fjeldet.

Huset er disponeret, så det både rummer fremtidens bibliotek samt et kunstnerisk formidlingscenter for en af verdens vigtigste dramatikere. Mejeribygningen rummer kontorarealerne og har adgang til alle biblioteksniveauer. Husets fleksible rammer gør, at de forskellige funktioner og aktiviteter kan udvides eller flyttes rundt efter behov.

Ydelsesbeskrivelser til teknisk rådgivning indenfor byggeri. Kurset afholdes d. 27. august 2020.

- Huset byder på både det store fleksible fællesrum der kræves af fremtidens bibliotek og komplimenteres af mere indadvendte, intime steder, der genkendes fra Ibsens værker. Sølvåren er bindevævet – tænkt som en række rum man går i og igennem som en del af rejsen, udtaler Elif Tinaztepe, partner i Schmidt Hammer Lassen.

Schmidt Hammer Lassen, SLA og Rambøll har de seneste år oplevet stor efterspørgsel i Norge med flere vundne konkurrencer og opførte projekter. Schmidt Hammer Lassen arbejder for tiden med VIA, en mixed-use kompleks i Oslo og masterplanen for Utviklingsområde Vest, den nye 34.000 kvm store bydel vest for det centrale Bodø. SLA arbejder blandt andet på byrumsdesignet og terrorsikring af Oslos nye regeringskvartal samt landskabsdesign på det 80.000 kvm store Helse Stavanger-sygehus.

Den endelige placering for det nye Ibsen Bibliotek vælges af kommunen i marts 2020.


Relaterede konferencer

Køge: det store byggeboom frem til 2032

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Den nye Planlov KURSUS

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Logistik og industri - fart på nye muligheder