På 1. pladsen over vækst i boligsalg finder vi Ærø Kommune, hvor der er tale om en fremgang i antallet af solgte villaer og rækkehuse på 45 procent i 2019. Øen havde også rekorden i prisvækst med 36 procent i 2018.

I rene tal er der tale om, at aktiviteten på det lokale boligmarked har udviklet sig fra 91 solgte huse i 2018 og til 132 afsluttede handler i 2019, viser en opgørelse fra Boligsiden, som har set på hvor i landet, der har været de største stigninger i salget i løbet af 2019.

Ærøs fremgang kommer af, at øen ud for Svendborg er blevet opdaget af en række trendsættere, som indenfor de sidste 3-4 år har købt ejendom og udviklet projekter, for at gøre øen til et nyt Bornhom/Skagen.

Fremgang i Hedensted

I følge Boligsiden så følger Hedensted Kommune, som har oplevet en fremgang i salgsstatistikken på 36 procent sammenlignet med 2018. Og da der her er tale om en noget større kommune, er der også tale om et marked med væsentlig flere handler.

I Hedensted blev der nemlig i 2018 solgt 437 huse, imens det antal blev øget til 594 afsluttede handler i 2019.

- Hedensted Kommune har igennem længere tid arbejdet målrettet på at tiltrække nye borgere blandt andet ved at fremhæve, at man her får meget bolig for pengene. Og den gennemsnitlige kvadratmeterpris på huse i Hedensted er også den næstlaveste blandt de østjyske kommuner. Det tiltaler selvfølgelig køberne, som i Hedensted fortsat er tæt på de store byer som Aarhus og Vejle, siger Birgit Daetz, der er boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

- Når det er sagt, er den gennemsnitlige kvadratmeterpris for villaer og rækkehuse i Hedensted steget med 6 procent i løbet af 2019, hvilket er blandt de største stigninger i de østjyske kommuner. Den øgede interesse for det lokale boligmarked i Hedensted påvirker altså også priserne i opadgående retning, tilføjer hun.

Færre handler i 29 kommuner

På top 10 over kommuner med de største procentvise fremgang i antal handler finder vi blandt andet også Halsnæs, Middelfart og Lemvig.

Omvendt er der også en række kommuner, hvor der i 2019 blev solgt færre villaer og rækkehuse end i 2018. Det gælder eksempelvis Albertslund, Gribskov og Brøndby kommuner.

- Vi har i tidligere år oplevet, at det især var i kommunerne omkring de største byer, at der var den største handelsaktivitet, ligesom priserne også steg mest her. Men i 2019 har den positive udvikling spredt sig til endnu større dele af landet, hvorfor vi også ser de største positive ændringer i handelsaktiviteten i kommuner længere væk fra hovedstadsområdet, siger Birgit Daetz.


Relaterede konferencer

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS