Ny investeringsdirektør udnævnt i selskab, der i 2018 havde ejendomme for knap 48 milliarder kr. og dermed er Danmarks næststørste ejendomsinvestor.

Mikkel Svenstrup bliver ny investeringsdirektør i ATP, som forvalter over 900 milliarder kr. af danskernes pensionsmidler. Det oplyser ATP i en pressemeddelelse.

- Vi kigger ind i en verden med lave forventede afkast og stigende udsving i markederne, og derfor er det helt afgørende, at vi investerings- og risikomæssigt har de allerstærkeste kompetencer. Vi har været igennem en grundig rekrutteringsproces, og Mikkel Svenstrup har både fagligt og menneskeligt, hvad der kræves for at bestride jobbet som investeringsdirektør i ATP. Med sig har han ikke blot et imponerende teoretisk fundament, men han har også dyb indsigt og solid praktisk erfaring indenfor alle kernediscipliner i investeringer. Dertil kommer, at han har arbejdet både på salgssiden som rådgiver og som forvalter, så jeg er meget tilfreds med, at Mikkel bliver en del af ledelsen i Hillerød, siger administrerende direktør og fondsdirektør i ATP, Bo Foged.

NB! Due Diligence - risikovurdering ved køb og salg af ejendom. Kurset afholdes d. 3. marts 2020.

Mikkel Svenstrup er 45 år, cand.scient.oecon. Han har en ph.d. i finansiering fra Aarhus Universitet. Før P+ havde han ledende stillinger i bl.a. Nordea, UBS Investment Bank og Barclays Capital, alle steder med fokus på rådgivning og salg til institutionelle investorer i hele Skandinavien.

Privat bor han sammen med hustruen Helle Friis Svenstrup og parrets tre børn på 17, 15 og 8 år. Udover familien bruges fritiden på sport, musik og rejser. Han tiltræder 1. marts 2020.

I 2018 havde ATP ejendomme for 47,8 milliarder kr., og selskabet er Danmarks næststørste ejendomsinvestor kun overgået af PFA. Ejendomsafkastet for hele 2018 lød på 2,7 milliarder kr. mod 2,4 milliarder kr. i 2017. Afkast faldt dog forventeligt i 2018 til 6 procent fra 7 procent i 2017.


Relaterede konferencer

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Boligudvikling i København frem til 2030

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Den nye Planlov KURSUS

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Stormflodssikring af by- og landområder

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS