Den nordiske koncern Link Arkitektur kommer stærkt ud af 2020 med et resultat på 20 millioner kr., men det danske marked bidrager ikke positivt til resultatet.

Link Arkitektur, der har 16 tegnestuer i Skandinavien og hovedsæde i Oslo, har haft et travlt 2020 med flere store prestigeprojekter inden for især sundhedsbyggeri. På trods af at corona har skabt usikkerhed i visse segmenter, har Link-koncernen haft travlt med projekter inden for blandt andet sundhed og uddannelse.

Den danske koncerndirektør Kirsten Anker Sørensen glæder sig over, at den skandinaviske synergi og samkøring kan ses på bundlinjen.

Bygningskortlægning forud for renovering og nedrivning. Kurset afholdes den 16. november 2021.

- Da Aarhus Arkitekterne i 2016 blev en del af Link Arkitektur, var strategien, at deres dybdekompetencer inden for sundhedsbyggeri kunne aktiveres i både Norge og Sverige. I løbet af 2020 har den synergi og samkøring gået op i en højere enhed – og det kan ses på bundlinjen. Alt i alt står vi med en stærk profil på sundhed, men også både bolig- og uddannelsesbyggeri har været væksthistorier i løbet af året, udtaler hun.

Det er især det norske marked, der har drevet resultatet, og i 2020 ender man med et overskud på 20 millioner kr. efter skat. I Oslo er Link Arkitektur godt i gang med det nye Rikshospital Gaustad, ligesom man er ved at tegne et stort sygehus i Hammerfest. På begge projekter har erfaringer og kompetencer inden for sundhedsarkitektur i Danmark været en vigtig konkurrencefordel.

Syn og skøn - konfliktløsning ved byggeprojekter. Kurset afholdes den 22. september 2021.

I Sverige har man også vækstet den sundhedsrelaterede del af forretningen, og det har været medvirkende til, at man har fået vendt et underskud i 2019 til et overskud på på knap 700.000 kr. efter skat i 2020.

Selvom det samlede regnskab er bedre end nogensinde, har 2020 også været præget af corona-relaterede udfordringer – især flere byggerier, der er blevet stoppet med kort aftræk, har kunne mærkes på bundlinjen. Det er især gået ud over det danske marked, hvor man isoleret set ender på et underskud på 7,2 millioner kr. efter skat.

Skolebyggeri - erfaringer og visioner. Konferencen afholdes den 9. november 2021.

- I Danmark har især markedssegmenter inden for Retail og oplevelser været udfordret. Her har investeringslysten af gode grunde været minimal i 2020, ligesom en del planlagte projekter er udsat i flere segmenter. Desuden påvirkes regnskabet af forventede usikkerheder ved afslutningen af større hospitalsbyggerier. Men trods et isoleret underskud har de kompetencer, vi besidder i Danmark, været én af de vigtigste katalysatorer for, at vi har kunne vækste forretningen i både Norge og Sverige, siger Kirsten Anker Sørensen.

Link Arkitektur håber, at kunderne i de hårdest ramte markedssegmenter i løbet af 2021, så småt kommer i gang igen, så man næste år lander på et bedre resultat herhjemme. Derudover har Link fortsat fokus på at integrere kompetencer og synergier på tværs af de nordiske lande og aktivere erfaringer og styrkepunkter på tværs af alle markeder.


Relaterede konferencer

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Den nye Planlov KURSUS

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Fremtidens betonbyggeri