Bitten & Mads Clausens Fond og Linak Holding investerer 1,2 milliarder kr. i Nordals Ferieresort, som skal stå klar til at tage imod besøgende 2023. Desuden investerer Sønderborg Kommune 100 millioner kr. i projektet.

I 2020 igangsættes byggeriet af Nordals Resort på et 1,9 millioner kvm stort areal mellem Havnbjerg Strand og Karlsminde. Her skal der blandt andet opføres 500 ferieboliger. Det skriver JyskeVestkysten.

Bitten & Mads Clausens Fond og Linak Holding skyder hver 250 millioner kr. i ferieresortet. Resten af beløbet lånes. Lånene er sikret. Sønderborg kommune skyder 100 millioner kr. i projektet.

NB! Sønderborg: De store projekter. Konferencen afholdes d. 29. oktober 2019.

- Vi har sammen med kommunen dannet et udviklingsselskab, og vi spurgte os selv, hvad snakker vi egentlig om. Hvor store er investeringerne, og hvordan får vi det hele finansieret. Vi har i forløbet vænnet os til tanken om, at vil vi det her projekt, så bliver vi nok nødt til at gøre det selv. Efterhånden som projektet er blevet mere krystalliseret ud, har vi sagt, vi vil se, hvad det bliver til, og så er vi også villige til at støtte ferieresortet med 1,2 milliarder kr-, siger Peter Mads Clausen til JyskeVestkysten.

I slutningen af 2014 vedtog Folketinget en forsøgsordning, der skal fremme udviklingen af kyst- og naturturisme.  Ud af i alt 20 ansøgninger blev 10 projekter udpeget af Erhvervs- og Vækstministeriet, heriblandt Sønderborg Kommunes projekt om Nordals Ferieresort.


Relaterede konferencer

Fremtidens betonbyggeri

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Ny udbudslov KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Hvordan vi får mere liv i bykernerne