Investeringsbanken Pareto Securities har for nyligt gennemført køb af 2 logistikejendomme på henholdsvis 27.000 og 28.500 kvm fra investeringsselskabet Crescendo.

2 større logistikejendomme i Jylland skifter hænder, når kommanditselskaberne bag 2 ejendomme i Horsens og Viborg sælger til projektselskaber etableret af den nordiske investeringsbank Pareto Securities. Crescendo og medinvestorerne i de 2 K/S’er har ejet ejendommene gennem en årrække og har løbende udviklet ejendommene.

Ejendommen Orionvej 18 i Horsens på 17.500 kvm er udlejet til møbellogistikvirksomheden LGT Logistics. Crescendo erhvervede ejendommen i 2001 for investorerne i K/S Transportcenter Horsens. Crescendo har stået for en større tilbygning af ejendommen, som færdiggøres 1. april 2018 - samtidig med overdragelsen – og bringer det samlede areal op på knap 27.000 kvm.

Ejendommen Gl. Skivevej 70 i Viborg på 28.500 kvm er udlejet til isenkramgrossisten F&H of Scandinavia. Crescendo erhvervede ejendommen i 2004 for investorerne i K/S Gl. Skivevej, Viborg og kommanditselskabet har siden udvidet ejendommen 3 gange i samarbejde med lejer, senest i 2017.

NB! Jylland: Due Diligence - risikovurdering ved køb og salg af ejendom. Kurset afholdes d. 19. september 2018.

Den samlede købspris for de i alt 54.000 kvm er opgjort til omkring 300 millioner kr. Begge ejendomme er købt efter indgåelse af nye lange lejekontrakter med henholdsvis LGT og F&H, som er markedsledende i Norden indenfor sin industri.

- Vi og vores medinvestorer i de 2 K/S’er har været glade for at eje og drive de 2 ejendomme i en årrække, siger direktør Bo Helligsøe fra Crescendo.

- Vi er jo langsigtede investorer, men en gang imellem kan man godt tage et stik hjem, og det har vi valgt at gøre i disse to tilfælde. Og selv om der ikke er et prisskilt på, så er alle vores ejendomme jo i princippet til salg, til den rigtige pris, tilføjer han.

Pareto Securities ser et forsat potentiale i det danske ejendomsmarked, hvor mulighederne for ekstern finansiering er fordelagtige og prissætningen stadig vurderes attraktiv sammenholdt med resten af Norden og Kontinentaleuropa.

- Vi er tilfredse med de 2 gennemførte transaktioner, som understøtter vores strategi og fokus i Danmark, herunder i logistiksegmentet, hvor de underliggende makroøkonomiske drivere sammenholdt med lange uopsigelige lejekontraker skaber grundlag for attraktive langsigtede afkast, siger Frederik Kock, partner og ansvarlig for Pareto Securities’ danske ejendomsaktiviteter.
 


Relaterede konferencer

Den nye Planlov KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Ny udbudslov KURSUS

Stormflodssikring af by- og landområder

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS