Copenhagen Malmö Port (CMP) har besluttet, at containerterminalen på Levantkaj ved Orientbassinet flyttes til Ydre Nordhavn. Terminalen ventes i drift i 2020. Planerne om en mulig flytning til Køge er dermed droppet.

CMP oplyser, at byudviklingen i Nordhavn nu gør det relevant at påbegynde udflytningen af containerterminalen på Levantkaj. Den flyttes dog ikke til Køge, hvilket der ellers har været forlydender om. Som oprindeligt planlagt flyttes den til nyopfyldte arealer på Ydre Nordhavn.

NB! Infrastrukturplaner i København til 130 milliarder. Konferencen afholdes d. 26. april 2017.

Vanddybden og tilgængeligheden gør ifølge CMP Ydre Nordhavn ideel, da der her vil være mulighed for at tage mod større skibe. Samtidig bør en havn ifølge selskabet befinde sig så tæt på den transporterede vares slutbruger som muligt, så havet benyttes mest mulig som transportvej.

- København udgør den ideele kombination af disse fundamentale behov. At etablere containerterminalen i Ydre Nordhavn ser vi samlet set som den absolut bedste løsning ud fra økonomiske og nautiske grunde, siger administrerende direktør Johan Röstin, CMP.

NB! Nordhavnen - de næste faser 2017-2030. Konferencen afholdes d. 24. marts 2017.

Den nye terminal vil i højere grad være automatiseret, så flere containere kan håndteres per time og pladsen udnyttes mere effektivt.

- Serviceniveauet er absolut afgørende for, hvor attraktiv terminalen vil være. Dette giver os mulighed for at skabe en moderne og effektiv terminal med de bedste teknologiske løsninger, siger Johan Röstin.

Den nye terminal forventes at være i drift i 2020.


Relaterede konferencer

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Boligudvikling i Jylland

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Boligudvikling i København frem til 2030

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter