Der er netop underskrevet Letter of Intent om salg af Gabriel Ejendomme. Colliers rådgav Gabriel Holding i en sale & leaseback-transaktion. Processen for at afhænde Gabriel Ejendomme, har været i gang siden 2016.

Colliers i Aalborg kom på sagen i 2017 og endte med 4 konkrete bud på ejendommen og en salgspris, som sælger var tilfreds med.

- Da vi overtog sagen lavede vi naturligvis en vurdering af mulighederne for at sikre vores kunde den bedste løsning og højst mulige pris. Vi havde et tæt samarbejde og en god proces, og endte ud med en rigtig god løsning for alle parter, siger Peter Rom Christiansen, Head of Investment, Aalborg.

NB! Aalborg: De store projekter. Konferencen afholdes d. 19. april 2018.

Handlen er gennemført som en sale & leaseback-transaktion, driftsselskabet Gabriel har, som en del af handlen, indgået en gensidigt uopsigelig lejeaftale på 13,5 år med Gabriel Ejendomme for hele det nuværende erhvervsareal på 6.900 kvm. Gabriel har fremlejeret og viderefører herefter udlejningsforretningen kendt i Aalborg som Gabriel Erhvervspark, der er 6.900 kvm kontorejendom og et større antal byggeretter på grunden, der er 35.000 kvm.

- Vi ser generelt en stigende interesse for sale & lease back transaktioner, hvilket der er flere gode grunde til, en af de mere tungtvejende er, at det er attraktivt at få frigjort kapital bundet i ejendomme, til investering i udvikling af kerneforretningen, og det har også været en del af motivationen i denne sag, siger Peter Rom Christiansen.


Relaterede konferencer

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Boligudvikling i København frem til 2030

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS