Casa, City Container og Norrecco har underskrevet en fælles erklæring med henblik på at bevare byggematerialernes værdi gennem selektiv nedrivning og sikre sporbarhed frem til reel genanvendelse af materialerne i nye byggevarer.

Samlet set står byggeri for 40 procent af hele verdens udledning af CO2, 15 procent af råstofforbruget og 30-35 procent af affaldsfrembringelsen. Behovet for at nedbringe byggeriets fodaftryk gennem genbrug, genanvendelse, reduktion i materialeforbruget og cirkulære løsninger er åbenlyst og presserende. Det er derfor nødvendigt at lave nye samarbejder på tværs af værdikæden.

I et nyt samarbejde går Casa, City Container og Norrecco ind i kampen for at få et mere bæredygtigt resssource- og råstofforbrug i byggeriet. Det oplyser parterne i en pressemeddelelse.

- Det er Casas hensigt, at 80 procent af alle byggerier, vi opstarter i 2021, skal være bæredygtige. Som en af de store spiller i dansk byggeri, er det vores forpligtelse at tage byggeriets negative påvirkning seriøst og gøre vores bedste for at forbedre det. Vi kan ikke gøre det alene, og partnerskaber som dette er nødvendige, hvis vi virkelig skal flytte noget, udtaler Torben Modvig, administrerende direktør for Casa.

Energirenovering af ejendomme: Krav, udførelse, besparelser, leje-regulering. Kursus afholdes d. 24. november 2020.

- City Container har længe samarbejdet med Casa om at finde de optimale logistikløsninger til den enkelte byggeplads for derigennem at skabe de bedste forudsætninger for ressourcegenanvendelse og sporbarhed. Vi glæder os til at fortsætte samarbejdet, hvor vi kan videreudvikle vores logistikløsninger, supplerer Lennart Nielsen, salgschef for City Container.

Norrecco glæder sig også meget over samarbejdet og har høje forventninger til, at virksomhederne sammen kan nå målene.

- Det afgørende for vores muligheder for at bringe ressourcerne tilbage til byggeriet, at der allerede inden nedrivning er fokus på at identificere, hvilke ressourcer byggeriet indeholder, hvordan de skal nedrives, sorteres, håndteres og opbevares. Det giver os de bedste betingelser for at oparbejde ressourcerne og bringe dem tilbage til byggevareproducenterne, siger Karsten Ludvigsen, administrerende direktør for Norrecco.

Samarbejdet er allerede opstartet og vil fortsætte til og med 2023.


Relaterede konferencer

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Stormflodssikring af by- og landområder

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Boligudvikling i København frem til 2030

Fremtidens betonbyggeri

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Ny udbudslov KURSUS

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS