C.F. Møller og Brut har vundet konkurrencen om et nyt boligtårn på 24 etager med butikker og kontorer i Antwerpens Nieuw Zuid område i Belgien. De 15.000 kvm indeholder 116 boliger samt 5.000 kvm bestående af altaner og tagterrasser.

Danske C.F. Møller og belgiske Brut Architecture and Urban Design står bag vinderforslaget til et 24 etagers boligtårn Forslaget udgør et bæredygtigt og kollektivt orienteret fællesskab hvor sociale møder muliggøres og fremmes af en lang række tiltag, uden at sætte behovet for privatliv over styr. Bygningen rummer mange forskellige boligtyper til en mangfoldig beboersammensætning, lige fra små delelejligheder egnet til studerende til større familieboliger og live-work typer, som alle er grupperet i afmålte fællesskaber.

Tårnets omfang og højde er forudbestemt af udviklingsplanen for Nieuw Zuid, et nyt byudviklingsområde tæt på floden Schelde, syd for Antwerpens historiske centrum. Ved at forenkle planløsningerne lykkes det at få forslaget til at rumme både ekstra tilskudsarealer til boligerne samt generøse fællesfaciliteter indenfor det samme rumfang – udtrykt i mottoet “Bigger & Cheaper”.

Bygningens 24 etager og 15.000 kvm, med 116 boliger, butikker, kontorarealer og fællesarealer får således 5.000 kvm ekstra areal i form af altaner, vinterhaver og tagterrasser, som giver boligkvaliteter og er med til at formidle bygningens fremtræden, fra den store urbane skala til den menneskelige skala.

I dommerbetænkningen står bl.a:" Juryen var meget begejstret for forslaget. Arkitekturen er interessant på den måde den styrker sammenhold og identitet i højhusarkitekturen i Nieuw Zuid og den måde, hvorpå den bæredygtige ambition i arkitekturen er repræsenteret. Udformningen muliggør en ny form for kollektiv beboelse i høje huse, og eksponerer sin indre dynamik og mangfoldighed i facaderne uden at sætte helhedsindtrykket over styr. (.) Rumgitteret i facaden giver en slank og elegant fremtoning, og den måde gitteret er underopdelt og definerer de små fællesskaber på er fascinerende."

Bygherren er SAZ (Stadsontwikkeling Antwerpen Zuid), og teamet bag vinderforslaget består af C.F. Møller og Brut, i samarbejde med ABT, Deerns Technieken og Peritas EPB.



NB! ByensEjendom afholder konferencen: Byudvikling for 35 milliarder i Sydhavn. Konferencen afholdes den 20. august 2014

NB! ByensEjendom afholder konferencen: Almene boliger for 40 milliarder - konkrete projekter i Aarhus. Konferencen afholdes d. 26. august 2014


Relaterede konferencer

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Logistik og industri - fart på nye muligheder