C.F. Møller Architects vandt opgaven med at skabe et oplevelseslandskab for det historiske fæstningsværk Danevirke, og offentliggør nu, hvordan fremtidens formidling af historien kommer til at se ud.

Det historiske fæstningsværk Danevirke regnes som Nordens største fortidsminde, og blev i 2018 sammen med Hedeby optaget som Verdenskulturarv af Unesco.

Stigende besøgstal og dermed forbundne behov for bedre formidling, orientering, adgangsveje og opholdsmuligheder fik Dannevirke Kommune til at efterspørge et nyt samlet landskabskoncept for monumentet og dets omgivelser i en arkitektkonkurrence, som C.F. Møller Architects vandt i 2020.

BR18: Ændringer af bygningsreglement 2018. Kurset afholdes den 9. marts 2022.

Nu er C.F. Møller klar til at vise arbejdet frem og give indblik i, hvordan landskabskonceptet realiseres for fæstningsværkets centrale områder.

- Ved at skabe nye rundgange, som forbinder anlæggets mange highlights, guides besøgende til helt nye oplevelser, samtidigt med at tilgængeligheden øges og den arkæologiske substans beskyttes mod slid. Det sker til dels i form af hævede, svævende stier i corten-stål på eller hen over de allermest følsomme dele af monumentet og naturen, fortæller Julian Weyer, partner og arkitekt hos C.F. Møller Architects.

Jylland: BR18: Ændringer af bygningsreglement 2018. Kurset afholdes den 22. marts 2022.

Landskabskonceptet omfatter det centrale område omkring Hovedvolden, Kovirke-volden, Nordvolden og Krumvolden. I alt er der tale om et areal på 50.000 kvm.

Byggearbejdet forventes at begynde i midten af 2023 og forventes afsluttet i midten af 2024.


Relaterede konferencer

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Ny udbudslov KURSUS

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Ungdomsboliger på et modent marked