I konkurrence med 17 andre internationale teams har C.F. Møller Architects og HENN vundet international konkurrence om den nye Grosshadern LMU Hospitalscampus.

C.F. Møller Architects og HENN har vundet en international konkurrence om nye Grosshadern LMU Hospitalscampus. Den nye campus transformerer de eksisterende sygehusstrukturer fuldstændigt, og skaber et grønt, tilgængeligt og venligt miljø til fremtidssikker medicinsk behandling, forskning og undervisning.

Grosshadern Campus er en del af Ludwig Maximilian Universitetshospital (LMU). De nye bygninger består af i alt 6 nye kliniske centre og er det største offentlige byggeprojekt i Bayern siden det eksisterende hospital blev opført i 1960'erne/70'erne.

Arkitektkonkurrencen omfattede det første byggeafsnit af det samlede kompleks, herunder realiseringen af 3 centre, det kardiopulmonale vaskulære center, det onkologiske center og det nye diagnostiske center, der skal bygges på et bruttoeetageareal på i alt omkring 140.000 kvm.

Skolebyggeri - erfaringer og visioner. Konferencen afholdes den 27. maj 2021.

Denne indledende konstruktionsfase vil udgøre omkring 60 procent af den samlede byggevolumen for det nye hospital og vil blive finansieret af staten Bayern med omkring 750 millioner kr.

Et abdominal-, bækken- og transplantationscenter, et hovedcenter og et muskuloskeletalt center samt yderligere faciliteter til forskning, undervisning og logistik vil blive bygget i de efterfølgende byggetrin.

- Vi er meget stolte over at være blevet udråbt som det vindende team, og vi ser frem til at fortsætte vores samarbejde med HENN og resten af teamet samt LMU for at realisere et byggeri og en campus, der imødekommer de strukturelle behov for fremtidens universitetshospital og samtidig forbedrer den bymæssige sammenhæng baseret på Healing Architecture-principper og ved at sætte mennesket i centrum, siger Klavs Hyttel, arkitekt og partner hos C.F. Møller Architects.

De eksisterende bygninger skal nedrives efter afslutning af 1. byggefase og vil give plads til nybyggerier.


Relaterede konferencer

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Den nye Planlov KURSUS

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter