Cembrit har leveret 20.000 kvm vindspærre-plader til Carlsberg Byen i København. Pladerne skal sikre konstruktionen af det 100 meter høje Bohrs Tårn og er samtidig et bæredygtigt bidrag til den nye bydel, der har målsætningen om at blive CO2-neutral.

Bæredygtige byggeløsninger. Sådan lyder kravene til byggeriet af Carlsberg Byen, der i løbet af de næste 15 år skal gøre Carlsberg-hovedkvarteret i Valby til en ny del af Vesterbro. Som et bæredygtigt element til den 30 etager høje warehouse-og boligbygning Bohrs Tårn har byggevirksomheden Cembrit leveret 20.000 kvm vindspærre-plader i det miljøvenlige materiale fibercement.

- Fibercement er modstandsdygtigt over for råd og svamp, og det bevirker, at vindspærren holder i mange år. Dertil kommer de miljøvenlige materialer, som vindspærren er fremstillet i, vand, mineraler og fibre, der ligeledes er godt i tråd med den overordnede, bæredygtige strategi for Carlsberg Byen, siger Bente Rasmussen Therkildsen, projektkonsulent og DGNB-ansvarlig i Cembrit. 

NB! Bæredygtig byudvikling og omdannelse af bydele 2016-2025. Konferencen afholdes d. 21. maj 2015.

Foruden at være bæredygtig indeholder vindspærren i fibercement hverken magnesiumoxid eller magnesiumklorid, som i den seneste tid er blevet kritiseret for at medføre opfugtning af vindspærre-plader.

Det er Cembrits vindspærre-plade Windstopper Extreme, som bliver anvendt til byggeriet i Carlsberg Byen. Den robuste vindspærre bruges blandt andet til de 3 store, såkaldte ”broer”, der forbinder den fredede bryggeribygning De Hængende Haver med warehouse-bygningen. Både konstruktionen med de frit hængende broer og ikke mindst højden på bygningen stiller ekstra store krav til vindspærren, fordi den skal være i stand til at klare meget voldsomme vindkræfter.

- Det er alfa og omega, at vindspærren kan klare de vindbelastninger, der optræder på facaderne – specielt i stor højde, fortæller Kurt Pedersen, projekteringschef ved Kai Andersen, der er underentreprenør til NCC, som står for totalentreprisen af område CBY8 i Carlsberg Byen.

Cembrit-pladerne er yderst beklædt med 0,8 millimeter tykke perforerede bronze-anodiserede trapezplader i aluminium. De arkitektoniske bestemmelser har ligeledes haft betydning for valget af Windstopper Extreme, der har spillet en funktionel såvel som æstetisk rolle i byggeriet af det spektakulære boligtårn.

NB! Solenergi - nye regler, økonomi og bedste metoder. Seminaret afholdes d. 27. maj 2015.

- Det er fra arkitekternes side blevet bestemt, at man skal kunne se de underliggende plader gennem facaden, og derfor har det været vigtigt, at vi kunne få klimaskærmen indfarvet i den grå-sorte farve. Derudover har det på grund af en delvist åben facade også været afgørende, at vindspærreren er diffusionsåben samt kan modstå vekslende fugtbelastninger, slutter Kurt Pedersen.

Første spadestik til Bohrs Tårn blev taget i august 2013, og lejlighederne forventes som nogle af de første i Carlsberg Byen at være indflytningsklare i begyndelsen af 2017.

Som en del af det 82.000 kvm store byggeri i det sydøstlige hjørne af Carlsberg Byen bygges Bohrs Tårn med 29 etager og en højde på 100 meter. Tårnet kommer til at rumme lejligheder på mellem 138 og 190 kvm. Prislejet i Bohrs Tårn ligger fra 5 millioner kr. til 16 millioner kr. for boligerne øverst oppe, der bliver Danmarks højest beliggende lejligheder. De nederste etager er forbeholdt erhverv, heriblandt professionshøjskolen UCC, der åbner en ny campus med tilhørende idrætshaller og boldbaner. Campus Carlsberg er en del af det største byggeri i Carlsberg Byen.


Relaterede konferencer

Stormflodssikring af by- og landområder

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Den nye Planlov KURSUS

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Aalborgs massive udviklingsprojekter