Casa har indgået aftale med SK Ejendomsudvikling om opførelsen af 80 nye lejeboliger i Lisbjerg. De nye boliger får fokus på sociale fællesskaber og skal stå klar i foråret 2024.

Lisbjerg er under hastig forandring fra søvnig forstad til en levende by med smukke udsigter og spændende butikker. Nu er visionen et skridt nærmere med Fortehusene, som Casa opfører for SK Ejendomsudvikling. Fortehusene består af 80 lejeboliger og har første spadestik i sommeren 2022.

- Vi er glade for at have indgået et samarbejde med Casa vedrørende en totalentreprise aftale på vores ene projekt i Aarhus N. Projektet udgør cirka 1/3 af vores pipeline af projekter, som er klar til at gå i jorden indenfor de kommende 12 måneder med en samlet boligmasse på 252 boligenheder beliggende i Aarhus og trekantområdet, siger Kim Branick, SK Ejendomsudvikling.

Jylland: Syn og skøn - konfliktløsning ved byggeprojekter. Kurset afholdes den 14. juni 2022.

Fortehusene har fokus på social bæredygtighed og stærke fællesskaber. Byrummene er indrettet med grønne områder til leg og opholdszoner, der fremmer naboskabet i bydelen. Et stisystem forbinder området med Lisbjergskolen, så børnene kan komme sikkert i skole.

Bebyggelsen består af 2-værelses lejligheder i stueplan med egen have til studerende og seniorer, mens børnefamilier og andre med behov for mere plads kan flytte ind i de fritliggende 4-værelses byhuse i 2 plan. Der er også mulighed for at bo flere generationer under samme tag i generationshuset i 3 plan.

- Mange børnefamilier har et ønske om at være tættere på familien, så de kan få hjælp til det praktiske i hverdagen og skabe et dybere bånd mellem den yngste og ældste generation. Generationshuset giver en ramme for den type bæredygtigt fællesskab, siger administrerende direktør i Casa, Torben Modvig.

Fortehusene er tegnet af Gjørtz Andersen Arkitekter og bliver DGNB-certificeret. Projektet tager første spadestik i sommeren 2022 og afleveres i foråret 2024.


Relaterede konferencer

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Ny udbudslov KURSUS

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Stormflodssikring af by- og landområder

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens