Hvilke fordele kan man som udlejer opnå ved at forbejdre sin ejendom? Hvilke fordele kan det give lejer? Hør mere på kurset "Forbedringsforhøjelser: Boligreguleringsloven § 5" den 12. juni 2019.

Hvis man som udlejer forbedrer sin ejendom, kan man opnå lejeforhøjelse for forbedringen. Man behøver ikke vente til lejer fraflytter lejemålet med at påbegynde forbedringerne, det kan være en god investering at gøre det, selvom lejemålet ikke er opsagt - også selvom det indebærer krav om en erstatningsbolig imens.

En gennemgribende renovering gør det faktisk muligt at udleje efter reglerne om det lejedes værdi, og det indebærer ofte en ret væsentlig højere leje, end hvad der før kunne opkræves.

Der er dog en lang række regler og praksis, der nærmere regulerer, hvordan og hvornår udlejer kan få en forbedringsforhøjelse. Når man skal forhøje lejen, tager man udgangspunkt i den forbedring, der er sket i lejemålet. Men først og fremmest er det vigtigt at få defineret hvad der er en forbedring og ikke bare vedligehold.

Dernæst er det vigtigt at finde ud af hvilke formaliteter, regler og frister man skal overhold. Hvordan og hvornår varsler man? Hvad kan man medregne som forbedringsudgift og hvordan beregner og fordeler man forbedringsforhøjelsen?

Hør mere på kurset Forbedringsforhøjelser: Boligreguleringsloven § 5 ved Camilla Kisling, advokat og partner fra Advodan, den 12. juni 2019. Hele programmet for kurset kan læses her.


Relaterede konferencer

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Boligudvikling i Jylland

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Ungdomsboliger på et modent marked