Det nye år er ikke gået stille af sig i Bygningsstyrelsen. Hele 106 spader har været i aktion for at tage første spadestik til 3 af Bygningsstyrelsens projekter.

Den 7. februar 2019 deltog transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen sammen med Bygningsstyrelsens direktør og vicedirektør i første spadestik på et nyt  ca. 8.200 kvm stort kontorbyggerikontorbyggeri til Banedanmark i Ringsted. Bygningen bliver opført som et OPP-byggeri mellem Bygningsstyrelsen og KPC København sammen med Henning Larsens Architects, Midtconsult og Newsec-Datea. OPP-leverandøren skal også stå for driften af bygningen i en 20-årig periode, når bygningen er færdig og tages i brug. Byggeriet skal være færdig i marts 2020.

Byggeriet af den nye politiskole i Vejle blev sat i gang med første spadestik den 31. januar 2018 med deltagelse af blandt andre justitsminister Søren Pape Poulsen. Skolen skal danne rammerne for uddannelse af politielever i Vestdanmark. I december sidste år 2018 vandt Hoffmann hovedentreprisen på byggeriet, som får et samlet areal på 20.000 kvm - hvoraf ca. halvdelen er nybyggeri og den anden halvdel er renovering af eksisterende bygninger på området.

- Det er ikke hver dag, man får lov til at bygge en ny politiskole. Det kræver en grundig dialog med dem, der skal bruge skolen, et stærkt fokus på, at projektmaterialet er bygbart, og at der er taget hånd om projektets risici, udtaler Bygningsstyrelsens direktør, Rasmus Brandt Lassen.

Den 28. januar 2019 var der i Aarhus 1. spadestik til den første nybyggede arkitektskole i Danmark, hvor Ole Birk Olesen også deltog. Da det kolde stål gik i jorden, var det til et projekt, der er udviklet med involvering af rigtig mange parter, og i tråd hermed fik alle fremmødte mulighed for at bidrage med et første spadestik med én af de 100 spader. Udover at de første spadestik var en milepæl for selve byggeriet, var det også en milepæl for samarbejdsmodellen New Partnering, som Bygningsstyrelsen har udviklet og anvender for første gang på dette projekt.


Relaterede konferencer

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Stormflodssikring af by- og landområder

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Den nye Planlov KURSUS

Ungdomsboliger på et modent marked

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Ny udbudslov KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032