Hvidovre Kommune nærmede sig i 2022 KL’s servicemål for, hvor hurtigt borgere og virksomheder kan få en byggetilladelse. Den gennemsnitlige sagsbehandlingstid kom sidste år ned på 46 dage, mod 167 dage for 2 år siden.

For 2. år i træk falder sagsbehandlingstiden på en byggeansøgning i Hvidovre. Det er ikke så lang tid siden borgere og virksomheder i kommunen oplevede lange sagsbehandlingstider. Men flere års arbejde for aktivt at nedbringe sagsbehandlingstiden og samtidig få ryddet op i det efterslæb, der har været, betyder, at tiderne nu nærmer sig de servicemål, som Kommunernes Landsforening, KL, har sat op for kommunernes byggesagsbehandling.

- Både jeg selv og udvalget er rigtigt glade for, at vi nu nærmer os KL’s servicemål for byggesagsbehandlingstider. Det har krævet en stor indsats i vores byggesagsafdeling de sidste 2-3 år. Jeg forventer, at vi kan fortsætte det gode arbejde, så borgere og virksomheder oplever en god og effektiv behandling af deres byggeansøgning, siger Charlotte Munch (DD), formand for By- og Planudvalget.

I 2022 er der behandlet 171 sager om byggetilladelse til enfamiliehus i Hvidovre. Sagsbehandlingstiden har i gennemsnit været 46 dage, og det er en forbedring på 13 procent i forhold til i 2021, hvor tallene i forvejen var 55 procent bedre end i 2020. Med en gennemsnitlig sagsbehandlingstid for byggetilladelser til enfamiliehuse på 46 dage, nærmer Hvidovre Kommune sig KL’s servicemål på 40 dage.

Planlov og lokalplaner - nye ændringer og muligheder. Kurset afholdes den 20. april 2023.

En del af årsagen til at sagsbehandlingstiden for enfamiliehuse fortsat forbedres er, at Hvidovre Kommune har fokus på at erstatte flere ældre byplanvedtægter med nye lokalplaner, en modernisering, som betyder, at behovet for dispensationer bliver mindre og sagsbehandlingstiden derfor bliver kortere. En stor del af sagerne bliver typisk afsluttet på kortere tid end den gennemsnitlige sagsbehandlingstid. Det betyder, at mange af ansøgningerne kan behandles som ”hurtigsager”.

- De nye lokalplaner, som vi får i de her år i stedet for byplanvedtægterne betyder, at borgere, der skal bygge hus i et af de områder, der har en ny lokalplan – og som sender os alt det materiale, vi skal bruge og i øvrigt har et projekt, der lever op til lokalplanen, de vil kunne få en byggetilladelse på under en uge – og det er selvfølgelig med til at vores gennemsnitlige sagsbehandlinger falder, forklarer Charlotte Munch.

I den anden ende af skalaen er der sager, der tager lang tid, typisk på grund af behov for dispensationer, og de sager trækker gennemsnitstiden op.


Relaterede konferencer

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Boligudvikling i Jylland

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Ungdomsboliger på et modent marked

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Ny udbudslov KURSUS

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse