Totalentreprenøren Daugaard Pedersen er i fuld gang med at omdanne Trekroner til et nyt handelsmekka, blandt andet på baggrund af gode erfaringer fra Glostrup. Ud over 15.000 kvm butikker opføres 5.000 kvm kontorer, og flere lejere har allerede meldt sig.

Daugaard Pedersen har købt 60.000 kvm jord af Roskilde Kommune med henblik på at udvikle Trekroner til at blive et centralt handelsknudepunkt for både borgere i Roskilde Kommune og fra det nærliggende opland.

- Roskilde er en af Danmarks bedste handelsbyer, og erhvervslivet er præget af stor dynamik. Derfor var det oplagt at igangsætte et projekt med 15.000 kvm butikker og 5.000 kvm kontor til udlejning ved Roskildes byport – mellem Holbæk-motorvejen og Trekroner Station, siger administrerende direktør i Daugaard Pedersen, Jan Riis Nielsen.

Planen om at etablere faciliteter på den sydlige del af Trekroner Station gik i gang for 4 år siden. Siden da har store og landskendte kæder såsom Jysk, Elgiganten og Biltema givet tilsagn om at åbne nye butikker i knudepunktet mellem København og det øvrige Sjælland.

- Vores erfaringer fra Glostrup – hvor vi har 8 store, driftige butikker i et tilsvarende område som Trekroner – har gjort, at vi ser et stort potentiale for butikkerne i Trekroner, siger Jan Riis Nielsen.

NB! Roskilde: investeringer i byudvikling for 25 milliarder kr.. Konferencen afholdes d. 21. februar 2018.

Udover de 15.000 kvm butikker er der planer om at opføre 5.000 kvm kontorfaciliteter, der vil være placeret stort set på trinbrættet på Trekroner Station. Der vil i kontorerne være plads til 250 medarbejdere, og allerede nu har flere mulige lejere meldt sig på banen. Kommende lejere kommer til at nyde godt af den centrale placering og kontorer, der indrettes efter den enkelte virksomheds behov.

- Der indgår ikke dagligvarebutikker i det kommende handelsområde siger Jan Riis Nielsen.

- Derimod satser vi på at skabe et stærkt handelsområde, hvor der vil være synergi mellem de store kæder som Jysk, Elgiganten og Biltema samt det allerede etablerede Bauhaus, fortæller han.

Daugaard Pedersen forventer, at alle butikkerne er i drift i begyndelsen af 2019. I forbindelse med byggeriet etableres der en ny cykelsti langs jernbanen, og der vil være over 600 parkeringspladser, heraf 200 pendlerpladser, til at imødekomme behovet for parkering.


Relaterede konferencer

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Den nye Planlov KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Stormflodssikring af by- og landområder

Fremtidens betonbyggeri

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS