Der tænkes både i højden og i bæredygtig i udviklingen af Sydhavnskvarteret i Aarhus.

I 2018 vedtog byråd i Aarhus Udviklingsplanen for Sydhavnskvarteret. Samtidig bemyndigede byrådet Teknik og Miljø til at udbyde betingede køberetter i området nord for Jægergårdsgade.

Udbuddet var inddelt i 3 udbudszoner og køberetterne betinget af, at vinderne af køberetterne sammen med Aarhus Kommune udarbejdede en bydelsplan indeholdende de funktioner, byrum og bygninger som, byrådet ønsker, skal kendetegne fremtidens Sydhavnskvarter.

Efter gennemførsel af udbuddet blev henholdsvis Team A. Enggaard og Team PFA DK Ejendomme Lav A/S med Kilden/Hindby tildelt de betingede køberetter og har efterfølgende på baggrund af de tilbudte projekter og funktioner sammen med Aarhus Kommune udarbejdet en ny bydelsplan (PDF).

I udarbejdelsen af bydelsplanen har det været et ønske at fastholde de kulturelle og bylivsskabende funktioner indeholdt i byrådets visioner for området.

Jylland: SENIOR-boliger og seniorkollektiver - ideer, udvikling og byggeri. Konferencen afholdes d. 8. september 2020.

- Kultur er en vigtig del, når der skal skabes en attraktiv bydel. Spillestedet Train og Det Jyske Kunstakademi skal flytte ind i nye rammer og være med til at sikre, at Sydhavnen bliver en sprudlende bydel, udtaler Rabih Azad-Ahmad, rådmand for Kultur og Borgerservice, i en pressemeddelelse fra Aarhus Kommune.

Det har krævet en udvidelse af de samlede etagemeter at få plads til kulturen, når den økonomiske bæredygtighed i projektet samtidig skal sikres. Derfor er udbuddets omfang på 75.000 kvm blevet forøget med cirka 14.200 kvm. Der betales ikke købesum for disse etagemeter, oplyser Aarhus Kommune.

Bydelsplanen skaber derfor med de foreslåede byggefelter og tætheder byggemuligheder svarende til cirka 89.200 kvm for de udbudte områder. Heri indgår cirka 5.500 kvm til teknik, cykelparkering og affaldshåndtering. Der planlægges flere højhuse i området, fremgår det af planen.

Området får blandt andet 2 hoteller med henholdsvis 220 og 170-190 værelser.

Magistraten skal i dag, den 20. januar 2020, tage stilling til, om bydelsplanen skal godkendes.


Relaterede konferencer

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Ny udbudslov KURSUS

Boligudvikling i København frem til 2030

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens