Nyt boligområde med skoven i baghaven, tæt ved Køge by og med kun 20 minutter til København rykker nu tættere på, efter byrådet tirsdag den 25. februar 2020 afsatte 54 millioner kr. til at byggemodne det område, der skal blive til Skovbyen ved Køge Nord.

En allerede vedtaget revision af masterplanen for Køge Nord omfatter en ændring af boligområdet på arealerne nord for Ølsemagle landsby og mellem landsbyen og stationen med en øget boligmængde fra 800-1.100 boliger til nu at kunne rumme op til cirka 1.600 boliger.

Tirsdag den 25. februar 2020 besluttede byrådet i Køge at afsatte 54 millioner kr. til at byggemodne det område, der skal blive til Skovbyen. Pengene skal til dels bruges på at etablere en vejforbindelse, der kan give adgang til de 1.600 kommende boliger i området og til at etablere forsyning af strøm, vand og varme.

Desuden skal der foretages arkæologiske undersøgelser, før der kan bygges på matriklerne. Endeligt omfatter byggemodningen matrikulær berigtigelse og afsætning i marken ved hjælp af landinspektør - herunder rådgivning i forbindelse med private lodsejere.

Seniorboliger og seniorkollektiver - ideer, udvikling og byggeri. Konferencen afholdes d. 28. april 2020.

- Skovbyen bliver en vigtig del af den ny bæredygtige bydel i Køge Nord, og det er skønt at de den komme et stort skridt nærmere. Det bliver spændende at følge udviklingen og se, hvordan boligerne og skoven nærmest kommer til at smelte sammen, siger borgmester Marie Stærke.

Udover at give adgang til området vil vejforbindelsen komme til at binde bydelen sammen og vil blive tilsluttet den omkringliggende infrastruktur, så der skabes gode trafikale forbindelser lokalt i området, til Ølsemagle, til motorvejen og Køge Nord Station.

Vejforbindelsen udformes efter hovedprincipperne i Masterplanen med fokus på bæredygtighed og nærhed til skov og natur, som en grøn boligvej med fortove og cykelstier, der samtidig kan håndtere skybrudsregn. Anlægsprojektet udarbejdes derfor i samarbejde med KLAR Forsyning.

Byggemodningen igangsættes for at gøre området tilgængeligt og med henblik på at sælge storparcellerne, så bydelen kan udvikles.

De 54 millioner er fordelt med 22 millioner kr. i 2020 og 32 millioner kr. i 2021.


Relaterede konferencer

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Boligudvikling i København frem til 2030

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Ungdomsboliger på et modent marked